زمانی که الیاف جیره کم باشد، کمتر از ۳۰ درصد دیواره سلولی (NDF) کمتر از ۱۹ درصد دیواره سلولی علوفه به عنوان درصدی از ماده خشک جیره.
مسمومیت با مس در گوسفندان بسیار شایع بوده و غالبا نه به دلیل مصرف زیاد مس بلکه بیشتر به دلیل مشکلات تغذیه ای رخ میدهد. مسمومیت با مس یک اختلال متابولیکی یا تغذیه ای است که درنتیجه دو فرآیند کاملا مشخص روی می دهد.
از آنجائی که مصرف جیره آغازین با توسعه شکمبه در گوساله مرتبط است، باور رایج در مورد گوساله های در حال رشد این است که مصرف هرچه زودتر مقادیر زیاد جیره آغازین توسط این دام ها بهتر می باشد.
وقتی گاوها دچار تنش گرمایی می شوند، عمل گوارش، میزان سوخت وساز، تولید مثل و تولید شیر آنها همگی تحت تاثیر قرار می گیرند. متاسفانه هیچ چیزی وجود ندارد که بتواند جای این ۴ عمل بیولوژیکی را در بدن بگیرد.
تنش گرمایی گاو می تواند روی رفتار گاو، مصرف خوراک و سلامتی گله تاثیر بگذارد. برای مقابله با این مشکل راهکارهایی ارائه گردیده شده است:
در برخی مناطق کشور، نخود زمینی یک جایگزین ارزان و قابل دسترس برای کنجاله سویا و ذرت است. پروتئین خام نخود، نسبتا بالاست و انرژی نسبتا زیاد آن عمدتا به صورن ذخایر نشاسته ای میباشد