بازدهی بهتر مخلوط کنجاله کانولا و باقیمانده تقطیری غلات در تغذیه گاو شیری
پرورش دهندگان گاو شیری می دانند که باقیمانده تقطیری غلاتی که محصول فرعی تولید الکل اتانول هستند منبع مقرون به صرفه پروتئینی می باشند. باقیمانده های تقطیری غلات اگر چه منبعی مقرون به صرفه هستند ولی افزودن آنها به جیره محدودیت هایی دارد. اگر بیش از حد ترکیب
آستانه ۵/۴ تا ۸/۶ کیلوگرم به ازای هرگاو به جیره افزوده شود تولید شیر یا ترکیبات کاهش می یابد. ترکیب اسیدهای آمینه باقیمانده تقطیری غلات مطلوبیت کمی به همراه دارد و اگر علاوه بر منابع غنی از پروتئین، باقیمانده تقطیری غلات به جیره افزوده نشود، کاهش تولید شیر وجود خواهد داشت. اسیدهای آمینه ترکیب حیاتی و اصلی پروتئین ها هستند و برای تولید بهینه شیر باید موازنه و تنظیم شوند. باقیمانده تقطیری غلات فاقد موازنه مناسب اسیدهای آمینه هستند و مصرف آنها هنگامی که به عنوان منبع پروتئینی استفاده می شوند با محدودیت همراه است.
ترکیب اسید آمینه بهتر کانولا
منبع پروتئینی دیگری که مورد توجه دامداران قرار گرفت کنجاله کانولا بود. این کنجاله محصول فرعی کارخانه های تولید روغن کانولا است، که از نظر قیمت مقرون به صرفه می باشد. کنجاله کانولا در مقایسه با باقیمانده تقطیری غلات دارای ترکیب اسید آمینه بهتر و کامل تری برای تولید شیر می باشد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا روی منابع پروتئینی از جمله کنجاله کانولا کارهای بسیار زیادی انجام داده اند. آنها دریافتند که اگر هردو منبع پروتئینی در جیره استفاده شود مزیت آنها به حداکثر می رسد و مخلوط کردن آنها باعث موازنه بهتر ترکیب اسیدهای آمینه و در ضمن مقرون به صرفه بودن جیره می شود.
تاکنون، محققان تنها یک تحقیق در این زمینه انجام داده اند و تحقیقات بیشتر در دست انجام است. تحقیق شامل چهار جیره از باقیمانده تقطیری غلات و کنجاله است که به چهار بهاربند شامل ۳۲۰ گاو خورانده می شد. در مطالعه کامل تر هر چهار گروه، دامها از هر چهار جیره استفاده می کنند. ۲۰ درصد ماده خشک جیره ها شامل کنجاله کانولا و باقیمانده تقطیری غلات با ترکیبی از هر دو با ۱۷ درصد پروتئین خام می باشد.
در این تحقیق متوجه شدند اگر باقیمانده تقطیری غلات در جیره با کنجاله کانولا جایگزین شود هم تولید شیر بیش از ۳/۲ کیلوگرم (به جدول نگاه کنید) و هم سوددهی گله افزایش می یابد. اگر کنجاله کانولا ترکیب پروتئینی جیره را به خود اختصاص دهد تولید شیر افزایش بیشتری خواهد داشت. جیره ای که تنها شامل کنجاله کانولا باشد نسبت به ترکیب کنجاله کانولا و باقیمانده تقطیری غلات از نظر تولید شیر و ترکیبات آن مزیتی نخواهد داشت. علاوه بر مزیت تولید شیر، ترکیب در منبع پروتئینی فوق باعث بهبود نسبت شیر به مواد خوراکی خواهد شد. در جیره هایی که از کنجاله کانولا استفاده شده بود، شیر بیشتری به ازای هر کیلوگرم مواد خوراکی به دست آمد و هزینه مواد خوراکی کاهش یافت.
نمره وضعیت بدنی
مزیت غیر قابل انتظاری که ترکیب باقیمانده تقطیری غلات و کنجاله کانولا داشت بهبود نمره وضعیت بدنی بود. محققان دریافتند که ترکیب این دو منبع پروتئینی نه تنها باعث بهبود تولید شیر و افزایش بازده مواد خوراکی می شود بلکه باعث افزایش نمره وضعیت بدنی نیز خواهد شد. به دنبال این یافته غیر قابل انتظار، محققان به بررسی چگونگی تاثیر موازنه ترکیب اسیدهای آمینه بر استفاده دام مواد مغذی پرداختند.
محققان با بررسی و تجزیه و تحلیل نتایج به این نتیجه رسیدند که بهترین درصد ترکیب برای باقیمانده تقطیری غلات و کنجاله کانولا بین ۳۳ تا ۴۰ درصد باقیمانده تقطیری غلات و ۶۰ تا ۶۷ درصد کنجاله کانولا می باشد. با استفاده از این ترکیب پرورش دهندگان گاو شیری هم هزینه ها را کاهش می دهند و هم می توانند تولید شیر گله را افزایش دهند.