تاریخچه تخم مرغ مایع پاستوریزه
صنعت تولید فرآورده های تخم مرغ یک پروژه جدید نمی باشد بلکه در سال ۱۸۷۸ در ایالات متحده آمریکا پودر تخم مرغ برای نخستین بار به بازار عرضه و سپس تکنولوژی انجماد آن در سال ۱۸۹۰ به کاربرده شد. این امر در طول جنگ جهانی دوم شتاب بیشتری به خود گرفت، زیرا در تغذیه سربازان از این صنعت بهره بردند. اما به دلیل محدودیت تکنولوژی و ابتدایی بودن دستگاهها طعم محصولات تولیدی مطلوب نبود.
البته شایان ذکر است که تولید تجاری تخم مرغ مایع منجمد در سال ۱۹۳۰ آغاز گردید و اولین دستگاه تخم مرغ شکن در سال ۱۹۵۱ به کمک این صنعت آمد و در آن تحولی عظیم ایجاد نمود و به تبع آن تخم مرغهای منجمد در سال ۱۹۷۳ به بازار عرضه شد، از آن پس انواع فرآورده های تخم مرغ به بازار آمد و جایگاه ویژه ای را در صنایع غذایی و مصارف خانگی به خود اختصاص داد.
با توجه به گزارشهای موجود سالانه ۱۴۰۰۰۰۰ نفر در دنیا مبتلا به سالمونلا می گردند. با توجه به این آمار سازمان FDA و USDA از دسامبر ۲۰۰۱ تصویب کرد که بر روی کارتن تمام تخم مرغ های خام عرضه شده به بازار عبارت زیر نوشته شود: به منظور ایمنی در برابر بیماریها، تخم مرغ را در یخچال نگهدارید و تا زمان سفت شدن کامل زرده، آنها را بپزید. این هشدار برای رستورانها و واحدهای تولیدی که از تخم مرغ های مایع پاستوریزه استفاده می کنند، ضرورتی ندارد.
بر طبق قوانین فرآوردهای تخم مرغ مصوب سال ۱۹۹۳ انگلستان به شماره ۱۵۲۰، تخم مرغ های مصرفی تولیدکنندگان سس و کیک و … باید قبل از استفاده، در یک موسسه مجاز با حرارت فرآوری شوند. (پاستوریزاسیون)
امروزه استفاده از فرآورده های تخم مرغ در کشورهای دنیا به امری کاملا بدیهی و معمول تبدیل گردیده است بطوریکه شاهد گسترش روز افزون این فرآورده ها حتی نسبت به خود تخم مرغ خواهیم بود. طبق آمار از ۷۱ میلیارد تخم مرغی که در سال ۲۰۰۰ در آمریکا مصرف شده است، بیش از ۳۰% آن به صورت فرآورده های تخم مرغ مصرف شده است.