برای تولید سیلاژ، علوفه درجه یک را انتخاب کنید
میزان تراکم، دما و تخمیر سیلوی شما چه مقدار می باشد؟
جیره های دارای علوفه بالاتر، می توانند هزینه های خوراک را کاهش دهند و به حاشیه سود شما بیفزایند، به خصوص وقتی علوفه با کیفیت بالا استفاده می شود که تولید بالایی نیز در پی دارد. با این حال، اگر به طور نادرست مدیریت شود، علوفه می تواند به طور پنهان، سود نهایی را به دلیل افت انبارداری بیش از حد و خراب شدن، کاهش دهد. در نهایت، زیان می تواند شامل عملکرد پایین گله و هزینه های بالقوه برای درمان بیماری ها باشد.
نتایج کیفیت نسبی علوفه (RFQ) و انرژی خالص برای شیردهی ()، توان جیره ای را تعیین می کند و به ما می گوید که چه مواد مغذی بعد از تخمیر از دست رفته اند. به عنوان متخصص تغذیه و مشاور جیره نویسی ما روی نتایج کیفیت لبنی علوفه و انرژی خالص شیردهی تمرکز می کنیم و در مورد کاهش دادن “۳ تا ۵ درصدی افت ماده خشک” از طریق مدیریت و نگهداری سیلو ها و افزودنی های زیستی صحبت می کنیم. ولی این افت ۳ تا ۵ درصدی چیست و چگونه می توانیم آن را اندازه بگیریم؟ فقط یک نکته: آنها فقط الیاف نمی باشند.
قند، نشاسته و پروتئین نیز افت پیدا می کنند
این “ماده خشک” در حقیقت از قندهای با قابلیت هضم بالا، نشاسته و پروتئین ساخته شده است. باکتری های تخمیر کننده، به انرژی و پروتئین برای رشد نیاز دارند. در نتیجه، تخمیر، میزان (کیلوگرم) قند، نشاسته و پروتئین را کاهش می دهد. برعکس، میزان الیاف در علوفه، یکسان می ماند و RFQ کاهش می یابد (جدول را نگاه کنید.)
ما چگونه تعیین می کنیم که چقدر قند و پروتئین از طریق تخمیر از دست داده ایم؟ چرا خوراک ورودی و خروجی را وزن نکنیم؟ بسیاری از دامداری ها این کار را انجام می دهند و برخی افت صفر درصدی را گزارش می کنند (یا حتی اضافه شدن کاه خشک را گزارش کرده اند). محققان همین کار را در آزمایش های تحقیقی کنترل شده با سیلو های کوچک انجام می دهند (با استفاده از فن آوری های بهتری نسبت به آنچه که در اختیار دامداری های بزرگ می باشد) و افت ۵ تا ۷ درصدی مواد مغذی را اندازه گرفته اند.
اختلاف، به علت اندازه گیری غیردقیق تر رطوبت در دامداری می باشد. تعیین کامل رطوبت هر محموله علوفه تحویلی به سیلو و خارج شده از آن ضروری است. تفاوت ها در نمونه گیری، محموله ها و شرایط مزرعه منجر به اختلافات در تخمین رطوبت شده و از دقت می کاهد. این اختلاف طی مرحله خوراک دهی نیز روی می دهد. بارش برف و باران روی علوفه ای که در محیط سرباز است نیز از دقت اندازه گیری می کاهد. بنابراین ما چگونه می توانیم افت قند و پروتئین (ماده خشک) را تخمین بزنیم؟
موضوعات چهارگانه رتبه بندی کیفیت سیلاژ
موضوع: تراکم علوفه. ما تقریبا به طور گسترده در مورد تراکم علوفه نوشته ایم. تراکم را دو برابر کنید و افت قند، نشاسته و پروتئین را به نصف کاهش دهید. علوفه با تراکم کمتر، امکان ورود هوای بیشتر به درون سیلو را می دهد، به این معنی که مدت بیشتری طول می کشد تا علوفه تخمیر شود. هر چه مدت تخمیر طولانی تر شود. میزان هدر روی بیشتر می شود. علوفه با تراکم کمتر، هنگام خوراک دهی نیز ثبات کمتری دارد، یعنی در معرض هوا قرار می گیرد و ضایعات بیشتری ایجاد می شود.
موضوع: آنالیز تخمیر. ما از قدیم بر اسید لاکتیک و اسید استیک تمرکز می کرده ایم. وقتی سطح لاکتیک پایین می باشد (کمتر از ۳ درصد ماده خشک) و سطح استیک بالا است (بیش از ۲ درصد ماده خشک)، مدت بیشتری طول می کشد تا علوفه تخمیر شود. اسید استیک خصوصیات محافظتی خوبی دارد ولی می تواند تخمیر کم بازده را ایجاد کند. اسید استیک بیشتری برای کاهش pH نسبت به اسید لاکتیک مورد نیاز می باشد.
مقادیر مشابه قند، نشاسته و پروتئین برای تولید اسید استیک یا لاکتیک مورد استفاده قرار می گیرد. اسید استیک بیشتر یعنی اینکه قند بیشتری اکسیده شده است. اگر میزان اسید استیک بالا و درصد سایر مولفه های تخمیری قابل قبول است، بازده ضعیف را نشان می دهد، ما افت را تخمین می زنیم و می توانیم موقعیت را بهبود دهیم. وقتی افزودنی زیستی لاکتوباسیلوس بوشنری به کار می رود، باکتری ها اسیدلاکتیک را به اسید استیک و سایر ترکیبات تبدیل می کنند. در اینجا، لاکتوباسیلوس بوشنری به تولید کنترل شده استیک تخمیری کمک کرده ولی اگر پایداری هوازی نگرانی شماست، افت گسترده به دلیل فساد و هنگام خوراک دهی مزایای این کنترل در تخمیر را خنثی می کند.
موضوع: نیتروژن آمونیاکی. نیتروژن آمونیاکی (درصد پروتئین خام)، چیزی است که صنعت دامپروری اخیرا توجه زیادی به آن دارد. آزمایشگاه ها، میزان نیتروژن علوفه را اندازه می گیرند که بخشی از پروتئین است و سپس مقدار پروتئین خام را به طور نظری، با ضرب کردن نیتروژن در ۲۵/۶، محاسبه می کنند.
نیتروژن آمونیاکی (یا NH3-N)، حاوی نیتروژن است و ضمن تخمین پروتئین خام اندازه گیری می شود ولی حاصل پروتئین ها و اسید آمینه های شکسته شده است. گاوهای شیری و گوشتی می توانند از NH3-N استفاده کنند ولی در شکمبه همراه با مصرف انرژی ار آنها استفاده می شود. باکتری های شکمبه باید مقداری ذخیره برای ساخت مجدد اسید آمینه ها و پروتئین هایی که طی تخمیر نیتروژن آمونیاکی از دست رفته است، مصرف کنند. هدف این است که در علوفه، کمتر از ۱۰ ال ۱۲ درصد از پروتئین خام به صورت نیتروژن آمونیاکی باشد. اگر میزان نیتروژن آمونیاکی ۱۵ تا ۲۰ درصد به دست آید، برآورد می شود که ۵ یا ۱۰ درصد پروتئین بیشتری از طریق تخمیر کم بازده تر، تجزیه شده است. می توان از یک فرصت ارزشمندتر استفاده کرد. (به کیلوگرم کنجاله سویا به ازای هر تن فکر کنید).
موضوع: دمای مناسب علوفه در سطح و مرکز سیلو. دمای علوفه سیلو یک میزان متغیر است. وقتی سیلو تخمیر می شود، حرارت به دلیل فعالیت میکروبی تولید می شود. همین روند، به یک گاو شیری یا گوشتی کمک می کند در هوای بسیار سرد، گرم بماند زیرا شکمبه، مخزن تولید حرارت بزرگی می باشد. به طور ایده آل دمای مرکز سیلو ۱۰ تا ۱۵ درجه بالاتر از دمای محیط می باشد و با ادامه تخمیر طی یک یا دو هفته اول، سیلاژ افزایش می یابد. در نهایت تخمیر “پایدار” می شود و دما نسبت به توده علوفه و میانگین دمای بیرون، به حالت تعادل می رسد. اگر ۱۵ تا ۲۰ سیلوی ذرت که علوفه آنها در یک تاریخ برداشت شده است را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم که بعضی از آنها ۱۰ تا ۱۴ درجه گرمتر از بقیه و خیلی بالاتر از دمای محیط هنگام برداشت هستند، به این معنی که سیلوها، مواد مغذی پروتئین بیشتری برای تثبیت شدن سیلو صرف کرده اند. اگر تخمیر سیلاژ از کنترل خارج شود، دما ۱۶، ۲۲ یا حتی ۲۸ درجه سانتی گراد به بالاتر از دمای محیط می رسد. وقتی دمای سیلاژ، به بالای ۳۸ درجه سانتی گراد می رسد، نه تنها پروتئین شکسته می شود، بلکه آن چه باقی می ماند، توسط حرارت دچار آسیب می شود. در این موارد، یک فرصت ۵ تا ۱۰ درصدی در آینده ممکن است داشته باشیم.
تصاویر مادون قرمز، به فرصت ها اشاره دارند
فراتر از دمای مرکز سیلو، تصاویر مادون قرمز از سطح و خواندن همزمان دما نیز مفید می باشد. تصویر مادون قرمز، به ما بینشی نسبت به پایداری خوراک دهی و مدیریت می دهد. دمای مرکز سیلو به ما در مورد میزان کار آمدی تخمیر علوفه، اطلاعات می دهد. با کمک چنین تصویری، ما بر یکنواختی از چپ به راست و بالا به پایین تمرکز می کنیم. براساس تعداد گزارش های میدانی که ما مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم، باید دمای سطحی تقریبا ۸ درجه سانتی گراد بالاتر از دمای محیط، مد نظر قرار گیرد. به طور خلاصه، ما اینک چهار مولفه برای یک گزارش دقیق داریم. در کنار هم قرار دادن این چهار موضوع، به ما کمک می کند بهتر درک کنیم دقیقا چه فرصت هایی وجود دارد و به نوبه خود، به ما امکان می دهد بازگشت سرمایه را با تلاش های مدیریتی برای رسیدن به این ارزش ها محاسبه کنیم.