نتایج چند تحقیق در زمینه تغذیه گاو شیری
محدودیت انرژی در دوران شیردهی
موضوع پژوهش: اثر محدودیت خوراک در چرخه شیردهی گاوها با استفاده از ۴۷ راس گاو شیری هلشتاین از طریق کاهش ۴۰ درصدی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این بررسی، با استفاده از کاه غلات به عنوان یک علوفه پرکننده (filler)، مصرف انرژی برای یک هفته کاهش یافت.
گاوها در سه مرحله ابتدا، اواسط و اواخر شیردهی ارزیابی شدند. در این بررسی وقتی انرژی جیره ها کاهش یافت، مرحله شیردهی روی سطح چربی یا ازت اوره ای شیر (MUN) اثری نداشت. با این حال، گاوها در اول دوره شیردهی بیشترین کاهش را در میزان شیر (رسیدن به ۱۲ کیلوگرم) و لاکتوز (رسیدن به ۰/۱۸ درصد) داشتند. پروتئین شیر در مرحله اول شیردهی و اواسط شیردهی بیشترین تغییرات را داشت. یک هفته پس از محدودیت غذایی، تولید شیر تمام گروهها به سطح اولیه تولید خود برگشت.
نتیجه گیری کلی: در صورتی که برای گاوهای شیرده محدودیت انرژی اتفاق بیفتد، گاوهای تازه زا بیشترین آسیب را می بینند. این گاوها آنهایی هستند که دریافت انرژی آنها به علت محدودیت های غذایی، اثرات آب و هوایی، مسائل مربوط به مدیریت آخور یا سایر عوامل مزرعه ای به حداقل می رسد.
تغییرات ناگهانی در جیره ها
موضوع پژوهش: تعداد ۲۴ گاو هلشتاین با میانگین ۶۵ روز شیردهی و میزان ۴۳ کیلوگرم شیر با یک جیره شاهد یا یک جیره خیس شده با آب، مشابه شرایط بارانی تغذیه شدند که به مدت ۳ روز دوم مقدار ۱/۲ کیلوگرم و روز سوم ۰/۸ کیلوگرم مصرف ماده خشک کاهش یافت. گاوها پس از ۳ روز قطع آب مازاد، ماده خشک مصرفی خود را باز یافتند. تولید شیر در طی این ۳ روز کاهش یافت.
نتیجه گیری کلی: وقوع تغییرات ناگهانی در ماده خشک علوفه به لحاظ تغییر در رطوبت می تواند سبب زیانهای اقتصادی در مصرف خوراک و تولید شیر گردد، اما در صورتی که مقدار کافی خوراک فراهم باشد، مدت زمان دوره تاثیر گذار نخواهد بود.
سطح فسفر در جیره تلیسه ها
موضوع تحقیق: مجموعا تعداد ۲۹۵ تلیسه هلشتاین و دورگ هلشتاین جرزی، توسط جیره هایی حاوی میزان ۰/۲۸ یا ۰/۳۸ درصد فسفر تغذیه شدند. تلیسه هایی که سطوح مختلف فسفر را دریافت کردند از رشد روزانه مشابه (۸۵۶ گرم)، رشد قدی مشابه و طول بدن مشابه، تعداد تلقیح به ازای آبستنی (۱/۴۵ و ۱/۳۹) و سن آبستنی (۴۵۱ و ۴۵۲ روز) و سن اولین زایش یکسانی (۷۲۶ و ۷۲۷ روز) برخوردار بودند. تولید شیر در اولین دوره شیردهی مشابه بود (۸۶۷۲ و ۸۶۸۴ کیلوگرم). هیچ اختلافی به لحاظ تفاوتهای نژادی مشاهده نشد.
نتیجه گیری کلی: تفاوتی از میزان رشد، تولید مثل یا تولید شیر از لحاظ سطح کمتر مصرف فسفر به میران ۰/۲۸ درصد مشاهده نشد.
ویتامین های B حفاظت شده در محیط شکمبه
موضوع پژوهش: یک مکمل حاوی ویتامین B حفاظت شده در محیط شکمبه (بیوتین، اسید پانتوتنیک، اسیدفولیک، سیاناکوبالامین و پریدوکسین) به ۹۴۹ راس گاو در مرحله اول شیردهی تغذیه شد. سایر گاوها مکمل ویتامین های B را دریافت نکردند. نتایج نشان داد که تولید شیر در گروههای مختلف یکسان بود (۴۴/۷۶ کیلوگرم در گروه آزمایشی و ۴۴/۲۹ کیلوگرم در گروه شاهد). اما استفاده از مکمل ویتامین B سبب کاهش درصد چربی (۳/۲۹ در مقابل ۳/۲۸ درصد) و افزایش گیرایی در اولین تلقیح گاوها شد. (۴۰/۸ در مقابل ۳۵/۸ درصد)
نتیجه گیری کلی: استفاده از مکمل های حفاظت شده ویتامین B سبب بهبود اولین تلقیح گاوهای شیری شد، ولی روی تولید شیر تاثیر نداشت.
خوش خوراکی مکمل های پروتئینی در جیره گوساله ها
موضوع پژوهش: در این نشست علمی تعداد ۱۵ مقاله وجود داشت که مکمل های پروتئینی مختلفی را روی ۱۶۰ راس گوساله مورد بررسی قرار داده بودند.
در این بررسی ها میزان مصرف خوراک گوساله ها به فاصله هر ۳۰ دقیقه برای ۶ ساعت بررسی شده بود. تمام خوراکها برای کاهش اثر شکل بافتی آسیاب شده بودند. کنجاله سویا و غلات تقطیر شده در مقایسه با پروتئین نخود، کنجاله کلزا و کنجاله آفتابگردان برای گوساله ها خوش خوراک تر بوده و گوساله ها آنها را ترجیح می دادند. در این بررسی ها، کنجاله گلوتن ذرت کمترین سطح خوش خوراکی بود که نبایستی در استارتر گوساله ها مصرف شود.
نتیجه گیری کلی: انتخاب نوع خوراک پروتئینی در تهیه جیره گوساله ها بر میزان خوش خوراکی و مصرف آن تاثیر دارد.
تاثیر ماده خشک سیلاژ ذرت روی کیفیت آن
موضوع پژوهش: شش هیبرید مختلف علوفه ذرت همراه با سطوح مختلف ماده خشک برداشت شدند (از ۲۴ تا ۴۵ درصد ماده خشک). برای محاسبه میزان شیر به ازای هر تن سیلاژ ذرت و تولید شیر در هر هکتار از معادلات شیر ۲۰۰۶ (که توسط دانشگاه مدیسون ویسکانسین تهیه شده است) استفاده شد. نتایج نشان داد که به ازای هر ۱ درصد افزایش در ماده خشک، نشاسته گیاه به میزان ۲ درصد افزایش یافت، در حالی که میزان NDF به مقدار ۱/۲ کاهش یافت. در این بررسی بر اساس ظرفیت تولید شیر، مطلوب ترین میزان ماده خشک هیبریدهای مختلف علوفه ذرت بین ۳۳ تا ۳۶ درصد تعیین شد. مطلوب ترین میزان ماده خشک برای تولید بهینه شیر در هر هکتار کشت بین ۳۳ تا ۴۰ درصد ارزیابی شد.
نتیجه گیری کلی: تولید شیر به ازای هر راس گاو (منعکس کننده کیفیت سیلاژ ذرت) و میزان تولید شیر به ازای هر هکتار کشت (منعکس کننده میزان تولید مواد مغذی) می تواند تحت تاثیر میزان ماده خشک گیاه قرار گیرد. ماده خشک منعکس کننده میزان بلوغ گیاه است.
افزودنی های غیر دارویی برای گوساله ها
موضوع پژوهش: تعداد ۳۶ راس گوساله نر از ۳ گاوداری صنعتی در سه گروه جیره شاهد (بدون افزودنی)، یک آنتی بیوتیک عمومی (۴۰۰ گرم نئومایسین و ۲۰۰ گرم اکسی تتراسیکیلین که برای تغذیه دیگر تایید نمی شوند) و یک ترکیبی از افزودنی های غیر دارویی (پلاسمای حیوانی، عصاره دیواره سلولی مخمر، اینولین و باکتری های مفید) در جایگزین شیر یا جیره شاهد استفاده شد. در بین گروه های آزمایشی تفاوتی در مصرف خوراک، میزان پروتئین سرم و ازت اوره ای خون وجود نداشت. امتیاز کود گوساله های شاهد بالاتر بود که این حالت مطلوب نیست.
نتیجه گیری کلی: در مقایسه با جایگزین های حاوی دارو، افزودنی های غیر دارویی می توانند سبب کاهش اسهال و کاهش بی آبی گوساله ها شوند. در این ارتباط توجه به عدم استفاده از آنتی بیوتیک ها برای گوساله ها در حال افزایش است.