کود دامی برای تقویت خاک مزرعه یک مولتی ویتامین است
حاصلخیزی طولانی مدت مورد نیاز است
تحقیقات اخیر نشان داده اند که بازده محصولات در جاهایی که حاصلخیزی خاک بالاتر است و مقدار کمی کود شیمیایی استفاده می شود، نسبت به جاهایی که حاصلخیزی خاک پایین ولی مقدار زیادی کود شیمیایی استفاده می شود، بالاتر خواهد بود. بنابراین میزان موفقیت شما هنگام استفاده از کود به میزان حاصلخیزی خاک شما بستگی دارد.
ما مدت زیادی است که این موضوع را درباره سویا می دانیم، اما در حال حاضر ثابت شده است که در مورد سایر محصولات هم صحیح به نظر می رسد. به این دلیل که در مزارعی که از کود دامی به طور منظم استفاده می شود، مواد مغذی از طریق خیش در سراسر زمین پخش می شود در حالی که تجهیزات تزریق کننده، کود را با خام (کاشت کننده های ذرت یا سوراخ کننده های زمین جهت کاشت دانه) در یک منطقه نسبتا کوچکی تغلیظ می کنند.
شما فکر می کنید که کدام مزرعه می تواند یک دوره طولانی هوای خشک را تحمل کند. مزرعه ای که همه مواد مغذی خاک در چند سانتی متر بالای خاک جمع شده یا مزرعه ای که مواد مغذی اش از طریق خیش در سراسر زمین پخش شده است؟
چنانچه خاک به طور کلی خشک شده باشد، مواد مغذی موجود در چند سانتی متر بالای خاک برای گیاه غیر قابل دسترس می شوند. یادتان باشد که ریشه ها فقط می توانند مواد مغذی محلول در خاک را مورد استفاده قرار دهند. همانطور که یک کشاورز قدیمی می گوید”ریشه ها دندان ندارند، آنها نمی توانند مواد مغذی را بخورند، می توانند آنها را بنوشند”.
کود دامی یک مولتی ویتامین است
بسیاری از کشاورزان تصور می کنند که چون کود دامی یک فرآورده ضایعاتی است، با بازدهی کمتری توسط گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد ولی قابلیت دسترسی فسفر و پتاسیم موجود در کود گاو شیری، دقیقا به اندازه کودهای تجاری مانند دی آمونیم فسفات (DAP) و کلریدپتاس است. در واقع، تحقیقات انجام شده در کبک نشان داد که پتاسیم موجود در کود گاوهای شیری به مقدار کمی قابل دسترس تر از کود۶۰-۰-۰ است.
مزیت استفاده از کود دامی فراتر از مواد مغذی موجود در آن، نیتروژن، فسفر و پتاس است. مواد ارگانیک موجود در کود تقویت کننده خاک هستند و در ضمن مواد معدنی کم مصرف موجود در آن می تواند نیاز استفاده از مواد مغذی گران را کاهش دهد یا حذف کند.
برای مثال در طی ۱۰ سال گذشته، رسوب های گوگرد اتمسفری به میزان زیادی کاهش یافته و در آینده نیز کاهش خواهند یافت. ما در حال حاضر کمبودهای گوگرد را مشاهده می کنیم، در جاهایی که کشاورزان به طور مرتب از کود دامی برای مزارع استفاده می کنند، احتمال کمتری وجود دارد که نیاز به کود شیمیایی حاوی گوگرد باشد.
پرورش دهندگان گاوهای شیری بسیاری از ریز مغذی ها را نه فقط از طریق کود بلکه از طریق مواد معدنی به کار رفته در جیره و غلات خریداری شده وارد مزرعه خود می کنند. بعضی مواد مغذی وارد مدفوع گاو می شوند و بنابراین مدفوع یک مولتی ویتامین برای خاک و محصولات می باشد.
اقتصاد دانان بخش پرورش گاو شیری از نسبت شیر تولیدی به خوراک خورده شده به عنوان یک شاخص سودآوری در صنعت گاو شیری به طور مرتب استفاده می کنند. این خبر برای خوانندگان کتاب صنعت گاو شیری جدید نیست که امروزه نسبت شیر به خوراک در بسیاری از اوقات نسبت سودآوری نیست، ولی اگر ما از نسبت شیر به کود استفاده کنیم، خواهیم دید که در عرض چند سال گذشته بعضی موارد چقدر تغییر کرده اند.
قیمت شیر کاهش یافته است، در حالی که قیمت کود به صورت صعودی افزایش یافته است و من بهبودی در سال آینده نمی بینم. ممکن است قیمت شیر افزایش یابد، ولی ذخیره غلات بسیار کم گزارش شده و تقاضای جهانی غلات بسیار بالاست.
در کوتاه مدت بازار کود و قیمت آن رو به رونق خواهد بود. رکود جهانی تقاضای کود، قیمت بعضی از محصولات مانند DAP را از قیمت بالای سال ۲۰۰۸ پایین تر آورده است. الان زمانی است که کشاورزانی که کاربرد کودشان را به تعویق انداخته اند، فعالیت بیشتری بکنند.
بازده بالاتر و زمین زیر کشت وسیع تر با افزایش جمعیت همراه می شود. بنابراین تغذیه و تقاضای خوراک، فشار طولانی مدت روی قیمت کود خواهد داشت. در ضمن بحث اتانول هم وجود دارد. بنابراین در آینده برای کشاورزان پر هزینه تر خواهد بود که کود دامی را از مزارع با حاصلخیزی بالا و میزان نسبتا بالایی از کودهای تجاری را در مزارع با حاصلخیزی پایین به کار ببرند.