برای ایمنی گاوداری خود چه کاری انجام می دهید؟
شما برای پیش گیری از وقایع و حوادث در گاوداری چه کاری می توانید انجام دهید؟ جواب آن در سه دسته کارهای پیشگیرانه زیر می باشد:
۱- در هر جای ممکن از گاردهای حفاظتی استفاده کنید.
۲- هرکاری که میتوانید انجام دهید تا آگاهی کارکنان گاوداری نسبت به خطرات افزایش یابد.
۳- رفتارهای غیر ایمن را تحمل نکنید.
مثلا برای مورد اول، اطراف کلیه قطعات متحرک تجهیزات گاوداری مانند اطراف تسمه ها، پولی ها، زنجیرها و شافت هایی که با سرعت زیاد حرکت می کنند و اغلب بچه ها نزدیک آنها بازی می کنند و یا کارکنان با آنها کار می کنند را بپوشانید. هیچکس دوست ندارد دست هایش را در قطعات متحرک تجهیزات گاوداری گیر بیندازد یا قطع کند ولی حادثه خبر نمی کند.
یک شخص لیز می خورد و آستین کتش گیر می کند و در عرض یک یا دو ثانیه زندگیش برای همیشه تغییر می کند. سایر گاردهای لازم شامل:
- حصار کشی اطراف استخر کود
- پوشاندن جعبه های برق
- پوشاندن چاله و چاه های باز
- قرار دادن یک اتاقک برای راننده ترکتور به منظور حفاظت از او و نصب کمربند
- قرار دادن یک محافظ در اطراف نردبان سیلو یا مخازن
- هنگامی که به نظرتان رسید باید در یک مکان گارد حفاظتی نصب کنید آن را همان روز انجام دهید.
به آسانی می توانید با برقراری ارتباط منظم با کارکنان، آگاهی آنها درباره خطرات فعالیت های گاوداری را افزایش دهید. کارگر آگاه و آموزش دیده دور از رخ سیلو می ایستد. مجددا می گویم در هنگامی فشرده سازی سیلو احتمال واژگون شدن تراکتور وجود دارد. در ارتباط با خطرات گازهای سیلو و مخازن فضولات نیز با آنها صحبت کنید. آنها را با خطرات مواد شیمیایی نیز آشنا سازید.
هر هفته یک جلسه ده دقیقه ای در مورد راهکارهای ایمن سازی با کارکنان گاوداری داشته باشید. به کارمندی که یک پیشنهاد خوب برای ایمن سازی می دهد جایزه بدهید. از کارمندانی که مراقب ایمنی هستند قدردانی کنید و مهم تر از آن شخصا رفتارهای ایمنی را نشان دهید چون اگر شما ایمنی را جدی نگیرید کارمندانتان هم جدی نخواهند گرفت.
مطمئن شوید که کارمندانتان از چهار طرز تفکر که عمدتا باعث بروز حوادث می شوند آگاه هستند که شامل عجله نکردن، ناخوشی، خستگی و از خود راضی بودن می باشد. اگر شما چنین احساس هایی دارید باید هرکاری که برای بهبود نیاز است را انجام دهید، یعنی باید استراحت کوتاه بگیرید و طوری به فعالیت بپردازید که منظم تر و آهسته تر و با احتیاط بیشتر کارها انجام شود. بعضی از مواقع نیاز است در گاوداری به کاری در قست دیگری برویم و بعد از بهبودی به محل اصلی بازگردیم.
آخرین نکته ای که باید تذکر داده شود این است که رفتارهای غیر ایمنی را اصلا تحمل نکنید. به کارمندانتان این اطمینان را بدهید که سهل انگاری در قوانین ایمنی منجر به اخراج آنها خواهد شد. شما می توانید متفاوت باشید. والدین، همسر، فرزندان و کلیه کارمندانتان و هرکسی که در گاوداری کار می کند باید مطمئن شوند که می توانند بدون هیچگونه حادثه ای به فعالیت کاری خود ادامه دهند.