نتایجی از آخرین تحقیقات تولیدمثلی گاو شیری
میزان آبستنی جدید در گاوهای با تولید شیرکم در اوایل شیردهی بسیار بیشتر از گاوهای با تولید شیر بالاست. با افزایش مدت شیردهی میزان آبستنی نیز افزایش می یابد.
فن آوریهای ترکیبی میتواند باعث بهبود عملکرد و بازده تولیدمثلی شود، با این شعار که بگذارید گاو مناسب را در زمان مناسب آبستن کنیم.
همزمانی مجدد تخمک گذاری، بعد از تلقیح مصنوعی زمان بندی شده عملی میباشد اما ممکن است نرخ گیرایی خوبی ایجاد نکند.
در بعضی از مطالعات، گاوهایی که در امر تخمک گذاری مشکل داشتند از طریق سیدر درمان شدند. همچنین سیدر باعث افزایش نرخ گیرایی گردید. ترکیب قراردادن سیدر و دستورالعمل اوسینک باعث بهبود نرخ گیرایی تلقیح زمانبندی شده در نخستین تلقیح، در گاوهایی که بعد از پریسینک و تشخیص فحلی ۲۸ روزه، هنوز تلقیح نشده بودند، گردید.
استفاده از آمارهای رایانه ای برای مدیریت مولفه های تولیدمثلی (برنامه های زمانبندی شده تزریقی و تشخیص آبستنی و سایر موارد دیگر) برای مدیریت گروه گاوها اهمیت زیادی دارد.
استفاده از اسپرمهایی که باعث آبستنی بیشتری میشوند باعث بازگشت سریع سرمایه گذاری میشود. به هر حال کمی بهبود ژنتیکی در امر باروری جنس نر، جزء نتایج مورد انتظار است. انتخاب یک برنامه تولیدمثلی ارتقاء یافته با استفاده از نرخ آبستنی دختران، میتواند باروری گله را بهبود دهد.
تغییرات نامطلوب در باروری گاوهای شیری طی چند سال گذشته بخوبی مستند میباشد و حدود ۵۰ درصد این تغییرات مربوط به ژنتیک است. انتخاب برای نرخ آبستنی بالاتردختران به طور مستقیم باروری را ارتقاء میدهد و انتخاب برای طول عمر اقتصادی بیشتر و شکل شیرواری کمتر، به طور غیرمستقیم باروری را افزایش میدهد. با آمیخته گری، باروری بیشتری میتوان به دست آورد ولی تولید شیر کاهش خواهد یافت.
وقتی هزینه های مستقیم و غیرمستقیم در نظرگرفته میشوند، برنامه های تولیدمثلی طبیعی گرانترند و استفاده از تلقیح مصنوعی زمانبندی شده ممکن است نسبت به تولید مثل طبیعی کمی ارزانتر باشد، و به خاطر اینکه زمانهای تلقیح آن مشخص شده است، مدیریت راحت تری دارد.
در مورد سامانه های تولیدمثل طبیعی، امر مدیریت جدی تر و محکم تر است و شامل انتخاب گاو نر مناسب، معاینه زمان بندی شده و بدون دردسر گاو نر، حذف گاوهای نر نامناسب و برنامه ۱۴ روزه استفاده از گاو نر در مقابل ۱۴ روز استراحت دادن به آن و در نظر گرفتن نسبت گاو نر به گاو ماده به صورت ۱ به ۲۰ می باشد.
تشخیص گاو آبستن و گاو غیر آبستن از طریق فن آوری آزمایش خونی بیوپیرین، کاربرد اولتراسوند، یا لمس کردن میتواند موثر و دقیق باشد.
لنگش میتواند یکی از دلایل اختلال در فعالیت تخمدان و یا آبستنی باتاخیر باشد. روشهای معمولی غربالگری مربوط به برآورد عملکرد اندامهای حرکتی گاو و انجام سم چینی میتواند باعث کاهش لنگش در اواخر شیردهی شود.
گاوهای با تولید شیر بالا جهت حصول اطمینان از مصرف ماده خشک کافی و تنظیم جیره غذایی مناسب، احتیاج به توجه بیشتری دارند. ادغام روشهای تغذیه ای صحیح با جیره های دوره انتقال کارآمد، منجر به اثرات مثبتی در امر تولیدمثل و تولید شیر گردید. مدارک و شواهد، تاکیدکننده این واقعیت است که جیره غذایی مناسب در دوران قبل از زایش، اثرات بسیار مشخصی روی تولید، سلامتی و باروری گاو شیری بعد از گوساله زایی دارد.
خنک کردن گاو شیری در طول ماههای تابستان باعث ارتقاء عملکرد تولیدمثل میشود. این موضوع حتی در آب و هوای معتدل نیز صدق میکند. تنش های گرمایی اثرگذار در صنعت گاوشیری میتواند در هر مکانی رخ دهد ولی از نظر مدت زمان ممکن است فرق کند.