شکل فیزیکی خوراک استارتر گوساله
شکل فیزیکی به ویژه اندازه ذرات تشکیل دهنده خوراک، در تهیه خوراک استارتر گوساله بسیار اهمیت دارد. خوراک کنسانتره هایی که بسیار آسیاب شده و نرم و ریز باشد نه تنها سبب کاهش مصرف خوراک کنسانتره شده بلکه به دلیل تجمع ذرات خوراک در بین پاپیل ها سبب تشدید پاراکراتوز شکمبه می شود.
اصولا گوساله ترجیح می دهد خوراک زبردانه درشت بخورد. براساس اصول تغذیه باید تلاش کرد گوساله های جوان مصرف خوراک استارتر خشک را از اولین روزهای پس از تولد شروع کنند. مصرف این خوراک سبب رشد بافت اپیتلیوم شکمبه و هزارلا شده که جذب فراورده های تخمیر شده از هضم را انجام می دهند. باید مدیریت تغذیه در این مرحله به نحوی باشد که گوساله بدون هیچ مشکل و استرسی به سرعت از مصرف خوراک مایع (شیر یا جایگزین شیر) به مصرف خوراک خشک و خشبی روی آورد.