بدون سایه بان، مه پاش مصرف خوراک گاو را در بعد از ظهر افزایش داد
پنج جایگاه دامها در یک دامداری به دو گروه تقسیم شد: شاهد بدون مه پاش و گروه آزمایش با مه پاش. اندازه جایگاه ها از ۱۳۵ تا ۳۹۱ راس بود. همه گاوها به محل استراحت مسقف دسترسی داشتند که فاصله آن تا محل خوراک خوردن ۴۵ متر بود.
طی مطالعه انجام شده در تابستان، شاخص دما و رطوبت (THI) کمی تنش زا و به طور متوسط ۷۴ با حداکثر میزان ۸۳ بود. در طول مطالعه، دما بین ۳۰ و ۴۰ درجه بوده و در یک روز به حداکثر میزان ۳۸ درجه سانتیگراد رسید. سرعت باد به طور متوسط ۱۴/۴ کیلومتر در ساعت، با دامنه ۳/۲ تا ۲۵/۶ بود. مه پاش ها در دمای بالاتر از ۲۲ درجه سانتیگراد روشن شده و به مدت ۱/۵ دقیقه کار می کردند سپس به مدت ۱۰ دقیقه خاموش می گردیدند.
به طور کلی حضور سر آخور، از نظر آماری متفاوت نبود. گاوهایی که در جایگاهشان، مه پاش بود، در بعد از ظهر وقتی THI بالاتر از ۷۲ بود، خوردن را زودتر شروع می کردند. در همین حال، گاوهایی که در جایگاه خود مه پاش نداشتند زودتر در صبح غذا می خوردند و در بعد از ظهر خوردن را دیرتر شروع می کردند. وقتی مطالعه آغاز شد محققان انتظار داشتند که دما حدود ۵ درجه سانتیگراد گرمتر باشد. مطالعات بیشتری لازم است تا بدانیم آیا تغییر الگوی تغذیه، روی مدت خوراک خوردن، مصرف و تولید شیر تاثیر می گذارد یا نه؟