گروه تولیدی پویا صدف
تولید و بسته بندی صدف معدنی جهت تامین کلسیم جیره خوراک دام و طیور
اطلاعات بیشتر
گروه تولیدی پویا صدف با ادغام سه شرکت موجود بنام های شرکت سرزمین طلایی شرق، شرکت معدنی غزل صدف وشرکت پویا صدف قابوس در سال 1380 تاسیس و فعالیت خود را در زمینه شناسایی، تولید و بسته بندی صدف معدنی در شهرستان گنبد کاوس واقع دراستان گلستان آغاز نموده که درحال حاضر با بهره گیری از تمامی توان علمی فنی و بکارگیری ماشین آلات و تجهیزات کامل دو کارخانه، اولین و بزرگترین تولیدکننده صدف معدنی درسطح کشور محسوب می گردد.
این شرکت به عنوان اولین و بزرگترین تولیدکننده صدف معدنی در کشور و در راستای اختصاص جایگاهی مستحکم تر در این صنعت، بهره برداری از کارخانه جدید با مساحتی بالغ بر 130000 هزار مترمربع (13 هکتار)، فضای سرپوشیده مشتمل بر 12000 هزار متر مربع و با ظرفیت تولید روزانه 700 تن را آغاز نموده است.
تاریخچه صدف معدنی:
دراستان گلستان، شهرستان گنبدکاووس، منطقه آق بند میلیونها سال پیش بر اثر پسروی آبهای دریای خزرصدفها و مرجان های دریایی بر روی هم انباشته شده وپس از گذشت سالیان دور به صورت فسیل درآمده که آن را صدف کوهی یا فسیلی هم می نامند.
معرفی محصول:
صدف معدنی با دارابودن 5/37 – 40 درصدکلسیم خالص که در آزمایشگاه های معتبر کشور تأیید شده جهت تامین کلسیم جیره دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد که بهترین جایگزین برای صدف دریایی و سنگ کربنات می باشد.
صدف معدنی به علت فسیل شدن عاری از هر گونه آلودگی و ناخالصی می باشد و درصدقابل جذب کلسیم آن خیلی بیشتر از دیگر منابع تأمین کننده کلسیم است و بنابه درخواست متقاضیان عزیز به سه سایز مختلف به شرح ذیل عرضه می گردد:
- سایز 1 – 0 میلیمتر جهت مصارف کارخانجات خوراک دام و طیور و دامداری ها
- سایز 3 – 1 میلیمتر جهت مصارف فارم های گوشتی
- سایز 5 – 3 میلیمتر جهت مصارف فارم های تخمگذار، اجداد و مادر
موارد مصرف:
نقش کلسیم صدف معدنی در تشکیل پوسته تخم مرغ:
مقدار کلسیم هر تخم مرغ حدود 2/2 -2 گرم است، بنابراین هر مرغ علاوه بر مقدار کلسیمی که از جیره دریافت می کند حدود 0/2 تا 0/4 گرم کلسیم از استخوانهای خود می گیرد و این امر شب هنگام یعنی موقعی که مرغ غذا نمی خورد و عمل آهکی شدن (تشکیل پوسته سخت تخم مرغ) ادامه دارد انجام می پذیرد. اگر به جای کربنات کلسیم خرد شده صدف مصرف شود، کیفیت پوسته افزایش پیدا می کند، زیرا صدف در مدت 24 ساعت کلسیم مورد نیاز را تأمین می کند. جذب کلسیم به میزان 100 میلی گرم در ساعت و در طول 24 ساعت سبب می گردد که مرغ روزانه 4/2 گرم کلسیم در بدن خود نگه دارد که این مقدار اندکی بیشتر از 2/2 - 2 گرم کلسیم مورد نیاز جهت تولید و تشکیل یک پوسته خوب است.
علایم کمبود کلسیم:
تعویق رشد, کاهش مصرف غذا, سوخت و ساز پایه بالا, کاهش فعالیت و حساسیت, استئو پروزیس یا راشیتیسم کمبود کلسیم, تغییر حالت در اسکلت و حرکت, حساسیت به خونریزی, افزایش شدید حجم ادرار, کاهش تخمگذاری و نازکی پوسته, کاهش طول عمر, تشنج.
مقدار مناسب صدف معدنی در جیره:
زمان مناسب توقف تخم در رحم مرغهای پر تولید کمتر از مرغهایی است که تولید کمتری دارند. برای اینگونه مرغها مقدار بیشتری صدف باید در جیره باشد تا مرغهایی که تخم زمان بیشتری در رحم توقف دارد. حداقل صدفی که باید در دانخوریهای اتوماتیک به منظور اطمینان از یک حرکت کامل تخم در جیره باشد حدود 4 درصد است زیرا همیشه مقداری از آن به مخزن دان بر می گردد، بنابراین 4 درصد صدف همراه با 3/5 درصد آهک پودر شده (جمعاً 3/5 درصد کلسیم تامین می کند) حداکثر جذب کلسیم را در مدت 24 ساعت شبانه روز تضمین می کند. هنگامی که جیره مرغهای تخمگذار و مادر را، غلات تشکیل می دهد امکان تامین کلسیم کافی برای رفع نیاز این گونه مرغها کاهش پیدا می کند و در این صورت ضروری است که به این گونه جیره ها کلسیم کافی اضافه شود که در نتیجه جیره بی مزه شده و ایجاد گرد و غبار بیش از حد می کند. بنابراین در چنین شرایطی باید مقداری صدف را به صورت آزاد در اختیار مرغها قرار داد.
برخی از مزایای پودر صدف معدنی در تغذیه دام:
1. اکسید منیزیم موجود در صدف معدنی در شکمبه نشخوارکنندگان نقش بافری داشته و PH شکمبه را تثبیت می کند. با تثبیت PH شکمبه قابلیت هضم الیاف جیره افزایش یافته و این امر موجب بهبود وضعیت چربی شیر و جلوگیری لنگی ناشی از اسیدوز در گاوها (به ویژه گاوهای پرشیر با مصرف کنسانتره بالا در جیره) می شود.
2. تأمین کلسیم با منشأ صدفهای معدنی می تواند اثرات مؤثری بر کیفیت شیر تولیدی و میزان چربی شیر داشته باشد و به دلیل پیوند با نوعی فسفو پروتئین خاص میزان پروتئین شیر را افزایش می دهد و می تواند اثرات اقتصادی مؤثری را برای صاحبان دام به همراه داشته باشد.
3. اکسید منیزیم در حالت عادی بسیار بدمزه و تلخ می باشد. این امر موجب کاهش مصرف خوراک در گاوهای شیری شده که این مشکل در مورد منیزیم موجود در صدف معدنی صادق نمی باشد.
4. به دلیل منشأ ارگانیک، قابلیت جذب کلسیم پودر صدف معدنی بسیار بیشتر از سایر منابع تأمین کننده کلسیم در جیره دام می باشد.