شرکت دامپروری و کشتارگاه صنعتی کرج راک
کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین
اطلاعات بیشتر
شرکت دامپروری و کشتارگاه صنعتی کرج راک به مساحت 2 هکتار و بیش از 6 هزار متر زیر بنا در سال 1376 با اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی استان تهران و با صدور پروانه بهره برداری به صورت صنعتی فعالیت خود را آغاز نموده است.
ظرفیت اسمی این کشتارگاه 150 رأس دام سنگین و یک هزار رأس دام سبک و 3 تن قطعه و بسته بندی گوشت و بسته بندی آلایش خوراک دامی طی یک روز می باشد.
مدیر عامل این شرکت جناب آقای نعمت صادقی از ابتدای تأسیس به عنوان سهامدار و از سال 1384 در سمت مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره در این مجموعه فعالیت دارند. از اعضای هیئت مدیره شرکت دامپروری و کشتارگاه صنعتی کرج راک می توان به جناب آقای حاج ابراهیم پورطاری به عنوان رئیس هیئت مدیره، جناب آقای حاج محمود صادقی به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره، حاج احمد رنجبر تهرانی در سمت بازرس شرکت، جناب آقای حاج تیمور جمالی و جناب آقای محسن رشت آرای اشاره نمود. لازم به ذکر است تمامی اعضای هیئت مدیره از سهامداران شرکت نیز به شمار می روند.
در این واحد تولیدی و خدماتی حدود 200 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار بوده و برای چندین برابر این تعداد نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی صورت پذیرفته که با این شرکت در ارتباط می باشند. علی رغم موانع و مشکلات فروانی که وجود داشته، این شرکت با افتخار اعلام می کند که تاکنون از هیچ گونه تسهیلات دولتی استفاده ننموده است و از ابتدای فعالیت تاکنون کلیه هزینه ها با کمک مالی سهامداران و از محل درآمدهای خدماتی با وجود تمامی مشکلات پرداخت شده است.
به کار گیری پرسنل متخصص و کارآزموده و بهره گیری از دامپزشکان مجرب و متعهد و راهنمایی و مساعدت اداره کل دامپزشکی استان تهران و استان البرز و نظارت نماینده ولی فقیه به عنوان ناظر بر ذبح شرعی و استفاده از تکنولوژی روز از اصلی ترین ارکان موفقیت این شرکت به شمار می روند.
فرآیند عمل در کشتارگاه صنعتی دام کرج راک به صورتی است که قبل از ورود دام به سالن های کشتار، دام به مدت 24 ساعت در سالن های انتظار گاوی و گوسفندی که به صورت مجزا از یکدیگر ساخته شده اند، نگهداری می شوند و پس از رفع اضطراب های ناشی از حمل دام که تأثیر زیادی در کیفیت گوشت دارد و انجام بازرسی های قبل از کشتار، دام به سالن های کشتار هدایت می شود و با حضور نماینده ولی فقیه و ناظر شرعی عمل ذبح شرعی توسط کادر مجرب که دوره تخصصی در این زمینه دیده اند، انجام می گیرد.
سالن های کشتار (گاوی گوسفندی) با در نظر گرفتن گرفتن تمامی عوامل برای رعایت اصول بهداشتی و تجهیزات پیشرفته طراحی و ساخته شده است که چنانچه در هر قسمتی عوامل بیماری زا مشاهده گردد برای خارج کردن لاشه های مشکوک بیماری مسیرهای مناسبی در خط پیش بینی شده است و کلیه اجزاء و عوامل آلوده بلافاصله بعد از تشخیص واحد بازرسی بهداشتی از سالن کشتار توسط شوتینگ هایی که در نظر گرفته شده به طبقه زیرین سالن کشتار منتقل و از آنجا به کوره های لاشه سوز منتقل می گردد.
در کلیه ایستگاه های خط کشتار استریل کننده ها و شستشو دهنده هایی وجود دارند که برای جلوگیری از آلودگی و عفونت های ثانویه پس از هر بار تماس اپراتورها با لاشه، دست و ابزار مورد استفاده استریل می شوند. انتقال لاشه ها در سالن کشتار و حرکت آن تا محل بارگیری به صورت اتوماسیون صورت می گیرد و تماس با لاشه بسیار اندک است. کلیه سطوح تجهیزات، دارای پوشش گالوانیزه و تمام استیل می باشد و کف سالن ها و دیوارها با پوشش های مناسب بهداشتی که امکان شست و شوی کامل را دارد فراهم شده و در کل یک مجموعه پیشرفته با ساز و کارهای پیش بینی شده در خط کشتار و سالن های آلایش امکان رعایت اصول و ضوابط بهداشتی را برای تولید یک محصول سالم و با کیفیت فراهم می نماید.
بسیاری از بیماری هایی که جزء بیماری های مشترک بین انسان و دام شناسایی شده اند از مصرف فرآورده های دامی آلوده و محیط های غیر بهداشتی و سنتی به وجود می آیند. این در حالی است که تولید گوشت در کشتارگاه های صنعتی امکان پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام را فراهم می کند.
شرکت دامپروری و کشتارگاه صنعتی دام کرج راک با در اختیار داشتن چندین سردخانه و پیش سردکن با ظرفیت نگهداری در حد انبوه، ژنراتور برق اضطراری (صنعتی) امکان استفاده بهینه در مواقع اضطراری را در زمینه محصولات گوشتی و آلایشی دارد.