شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه
تولیدکننده مواد اولیه خوراک دام و انواع خوراک دام و طیور و کنسانتره با بیش از 30 سال سابقه
اطلاعات بیشتر
کشت نیشکر در خوزستان که بنام شکرستان ایران معروف بوده دارای سابقه چندین هزارساله است و تنها از حدود هفتصد سال قبل این زراعت بعلت بروز حوادث مختلف متروک و بدست فراموشی سپرده شده بود. تلاش جهت احیای کشت نیشکر پس از قرنها فراموشی طی سالهای 1316 تا 1318 با کشت قلمه هائی در مناطق مساعد خوزستان آغاز گردید.
طی سالهای 1330 تا 1335 سازمان برنامه به منظور مطالعه و بررسی بیشتر در امر کشت نیشکر هیئتی ازکارشناسان مؤسسه خواروبار کشاورزی جهانی F.A.O را دعوت تا برنامه نیشکرکاری و ایجاد صنعت تولید قند را از نیشکر تنظیم نمایند. در فروردین 1335 نخستین قرارداد سالی بین سازمان برنامه و شرکت عمران و منابع منعقد شد و این شرکت آقای دکتر کارلوس تی شاردان رئیس سابق دانشگاه پرتریکو را دعوت نمود تا پیشنهادات مختلف را بررسی نماید. نامبرده پس از مدتها بررسی و تحقیق که در زمینه های جنس خاک، درجه حرارت و سایر شرایط بعمل آورد عنوان نمود که خوزستان مناسبترین منطقه جهت کشت نیشکر در ایران می باشد.
بدینسان در سال 1338 تسطیح زمینها و متعاقباً عملیات مربوط به احداث کارخانه نیشکر هفت تپه آغاز و کارخانه نیشکر هفت تپه توانست اولین دوره بهره برداری خود را در آذرماه 1340 با برداشت نیشکر از سطحی معادل 2400 هکتارآغاز نماید.
کشور پهناور ایران با توجه به موقعیت خاص و تنوع طبیعی و اقلیمی، امکانات مناسب کاشت محصولات مختلف کشاورزی در آن فراهم و به موازات این تناسب با توجه به اینکه استان خوزستان دارای شرایط اقلیمی گرم و مناسب، رودخانه های پر آب و اراضی وسیع قابل کشاورزی می باشد پیوسته به عنوان یکی از مناسب ترین مناطق کشاورزی کشور محسوب میشود.
سطح زیر کشت این محصول در سال 1389 به مقدار 100،000 هکتار با متوسط عملکرد 83 تن ساقه در هکتار و راندمان قندگیری 9 درصد است.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دراستان خوزستان، 14 کیلومتری شهر شوش و 10 کیلومتری معبد چغازنبیل قرار دارد.
محصولات فرعی این شرکت با قابلیت استفاده در جیره غذایی دام، طیور و آبزیان ملاس نیشکر و تفاله نیشکر یا باگاس می باشند.
با تولید 90 هزار تن خوراک دام پایه با استفاده از مواد اولیه تازه، باگاس (مغز و ساقه نیشکر) و ملاس که از بقایای فرآیند تولید شکر می باشد و بطور مستقیم از طریق نوار نقاله و لوله به خط تولید خوراک دام منتقل و با افزودن برخی مکمل ها در ماشین های مدرن تکمیل می شود.
این کارخانه قادر است بر اساس فرمولهایی که توسط کارشناسان امور تغذیه دام توصیه و ارایه می شود، متناسب با نیاز هر نوع دام محصولات متنوعی با کیفیت بالا تولید نماید.