شرکت بهار دانه شیراز
تولید خوراک دام و طیور
اطلاعات بیشتر
شرکت بهار دانه شیراز با هدف خودکفایی در بخش طیور و دام با نیروی مجرب زیر نظر نخبگان کشور در سال 1386 شروع به کار کرده است.
محصولات:
بیولیو او (O) -(مخصوص طیور)، مزایای مصرف:
1- قابل جایگزینی با ذرت در جیره غذایی طیور (جوجه گوشتی، مرغ تخمگذار، مرغ مادر و …) بدلیل داشتن انرژی متابولیسمی و پروفیل اسیدهای آمینه مشابه ذرت.
2- علی الرغم بالاتر بودن میزان فیبر خام آن در مقایسه با ذرت، بدلیل بکارگیری روش های شیمیایی و غنی سازی ویژه در طی فرآیند تولید قابلیت هضم و جذب آن بالا رفته و در حین استفاده آن در خوراک هیچگونه اختلال گوارشی رخ نخواهد داد.
3- بدلیل داشتن ترکیبات معطر طبیعی در این ماده باعث خوش بو شدن خوراک (دان) تولید شده و این مسئله باعث افزایش مصرف خوراک پرنده می گردد.
4- پایین بودن رطوبت (زیر10%) و همچنین دارا بودن ترکیبات توکسین بایندر در این ماده قابلیت و مدت زمان نگهداری آنر در شرایط انبارداری بالا می برد.
5- از آنجا که ذرات تشکیل دهنده این ماده بسیار ریز می باشد (70% زیر 1500 میکرون)، نیاز به آسیاب کردن آن نمی باشد و از این راه باعث کاهش مصرف انرژی برق در حین تولید خوراک (دان) می گردد.
6- این محصول دارای حداقل3% لسیتین می باشد. لسیتین در تسریع نقل و انتقال چربی در بدن، تأمین پیش سازهای هورمون های جنسی، افزایش مقاومت در برابر استرس گرمایی و پیشگیری از سندرم کبد چرب در مرغان تخمگذار نقش موثری دارد.
مزایای دیگر بیولیو او (O) برای کارخانجات تولید کننده خوراک طیور به شکل پلت:
- پایداری کیفیت این ماده در پروسه حرارتی پلت سازی
- بهبود قوام و کیفیت دانه های پلت بدلیل داشتن خواص پلت بایندری برتر نسبت به ذرت
- از آنجا که یکی از مشکلات مصرف خوراک پلت در طیور، سرعت عبور بالای آن از دستگاه گوارش می باشد، با قراردادن این ماده بجای ذرت در سطوح پیشنهادی درجیره غذایی، سرعت عبور مواد در دستگاه گوارش تا حدی کاهش یافته و فرصت هضم و جذب بهتر مواد فراهم می گردد.
- با توجه به اینکه هضم و جذب خوراک با روند آرام تری صورت می گیرد تخلیه دستگاه گوارش از مواد غذایی کندتر و به همین نسبت آزاد سازی انرژی و تقاضای پرنده برای اکسیژن در یک مدت زمان طولانی تری رخ خواهد داد. بنابراین از بروز اختلالات متابولیکی شایع نظیر سکته (سندرم ناگهانی مرگ)، آسیب (آب آوردگی شکم) و خود خوری (کانی بالیسم) تا حدی جلوگیری خواهد شد.
مقدار مصرف:
- جوجه گوشتی: پیشدان حداقل 2.5درصد، میان دان 5 درصد، پایان دان حداقل 7.5درصد.
- مرغ تخمگذار: حداقل 8 الی 10 درصد خوراک در دوره تخمگذاری
نحوه مصرف:
- در خوراک مش (آردی): بر اساس مقادیر پیشنهادی بتدریج در عرض مدت 3 الی 5 روز، همزمان با مصرف بیولیو او (O) در خوراک از مقدار ذرت جیره کاسته شود. در دوره تخمگذاری از 3 درصد شروع، هر هفته یک درصد افزایش داده تا در نهایت به مقدار پیشنهادی برسد.
- در خوراک پلت: پس از تنظیم و فرمولاسیون جیره غذایی براساس مقادیر پیشنهادی، ذرت را از جیره حذف نموده و بیولیو او (O) را جایگزین آن نمایید.
شرایط نگهداری: در جای خشک، خنک، دور از تابش نور مستقیم خورشید و روی پالت نگهداری شود.
بسته بندی: کیسه های لامینت دار 40 الی 42 کیلوگرمی (یا بر حسب سفارش مشتری)
بیولیو-دی (D)
1- قابل جایگزینی با ذرت در جیره غذایی طیور (جوجه گوشتی، مرغ تخمگذار، مرغ مادر و …) بدلیل داشتن انرژی متابولیسمی و پروفیل اسیدهای آمینه مشابه ذرت.
2- بدلیل داشتن ترکیبات ضد میکروبی طبیعی در این محصول، باعث کاهش رشد میکروبهای بیماری زا نظیر E.coli و Salmonella در دستگاه گوارش می گردد.
3- به سبب دارا بودن ترکیبات خاص با منشأ گیاهی باعث تحریک غدد گوارشی و افزایش ترشح آنزیم های داخلی دستگاه گوارش شده که در نهایت هضم و جذب بهینه مواد مغذی (پروتئین ها و …) را بهمراه خواهد داشت.
4- علی الرغم بالاتر بودن میزان فیبر خام آن در مقایسه با ذرت، بدلیل بکارگیری روش های شیمیایی و غنی سازی ویژه در طی فرآیند تولید قابلیت هضم و جذب آن بالا رفته و در حین استفاده آن در خوراک هیچگونه اختلال گوارشی رخ نخواهد داد.
5- بدلیل داشتن ترکیبات معطر طبیعی در این ماده باعث خوش بو شدن خوراک (دان) تولید شده و این مسئله باعث افزایش مصرف خوراک پرنده می گردد.
6- پایین بودن رطوبت (زیر10%) و همچنین دارا بودن ترکیبات توکسین بایندر در این ماده قابلیت و مدت زمان نگهداری آنر در شرایط انبارداری بالا می برد.
7- از آنجا که ذرات تشکیل دهنده این ماده بسیار ریز می باشد (70% زیر 1500 میکرون). نیاز به آسیاب کردن آن نمی باشد و از این راه باعث کاهش مصرف انرژی برق در حین تولید خوراک (دان) می گردد.
8- این محصول دارای حداقل 3% لسیتین می باشد. لسیتین در تسریع نقل و انتقال چربی در بدن، تأمین پیش سازهای هورمون های جنسی، افزایش مقاومت در برابر استرس گرمایی و پیشگیری از سندرم کبد چرب در مرغان تخمگذار نقش موثری دارد.
مزایای دیگر بیولیو دی برای کارخانجات تولید کننده خوراک طیور به شکل پلت:
- پایداری کیفیت این ماده در پروسه حرارتی پلت سازی
- بهبود قوام و کیفیت دانه های پلت بدلیل داشتن خواص پلت بایندری برتر نسبت به ذرت
- از آنجا که یکی از مشکلات مصرف خوراک پلت در طیور سرعت عبور بالای آن از دستگاه گوارش می باشد با قراردادن این ماده بجای ذرت در سطوح پیشنهادی درجیره غذایی، سرعت عبور مواد در دستگاه گوارش تا حدی کاهش یافته و فرصت هضم و جذب بهتر مواد فراهم می گردد.
- با توجه به اینکه هضم و جذب خوراک با روند آرام تری صورت می گیرد تخلیه دستگاه گوارش از مواد غذایی کندتر و بهمین نسبت آزاد سازی انرژی و تقاضای پرنده برای اکسیژن در یک مدت زمان طولانی تری رخ خواهد داد. بنابراین از بروز اختلالات متابولیکی شایع نظیر سکته (سندرم ناگهانی مرگ)، آسیب (آب آوردگی شکم) و خود خوری (کانی بالیسم) تا حدی جلوگیری خواهد شد.
پودر تفاله زیتون: تفاله زیتون به عنوان پس مانده روغن کشی میوه زیتون، حـاوی ٪60 -65 رطوبـت و ٪18 -25 چربـی خـام مـی باشـد. ایـن میزان رطوبت علاوه برآن که مانع از انبارداری بوده شیرابه حاصله نیز به دلیل داشتن مواد مغذی لازم بستری مناسـب جهـت رشد و نمو میکروارگانیسم ها و نهایتا ً به عنوان یک آلاینده محیط زیست خواهد بود. همچنین تفاله خام زیتون بـه دلیـل دارا بودن درصد بالای چربی، خصوصا اسیدهای چرب غیر اشباع، درصورتی که در مجاورت هـوای آزاد قـرار گیـرد اکـسیده وفاسد می گردد. بر این اساس، زمان ماندگاری تفاله خام زیتون محدود بوده و از 4 تا 45 روز متغییر می باشد. در این راستا و با عنایت به محدودیت های ذکر شده، این تحقیق در جهت ارائـه راهکارهـای لازم جهـت امکـان انبـارداری تفالـه زیتـون و ارزیابی ارزش غذایی آن جهت استفاده دام انجام شد. در این تحقیق از تفاله زیتون تولید شده در استان گلستان استفاده شد. ابتدا رطوبت تفاله زیتون طی فرآینـد هواخـشک از ٪60-65 بـه ٪10-15 رسـانیده شـد. سـپس ترکیبـات شـیمیایی آن بـه روش های پیشنهادی (1990) AOAC تعیین گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تفاله زیتون نوع هواخشک نه تنها مشکل فساد و شیرابه تفاله خام زیتون را نداشته بلکه می توان آن را تا بیش از یـک سـال و بـدون هـیچ گونـه محـدودیتی انبارکرد. نتایج حاصل از آنالیزهای شیمیایی نیز نشان داد که ترکیبات شیمیایی تفاله خام زیتون و تفاله زیتون نوع هواخشک شامل ماده خشک (درصد)، انرژی خام (گرم بر کالری)، پروتئین خام (درصد)، چربی خام (درصد) و فیبر خام (درصد) بـه ترتیب 35، 3922/18، 7/69، 15/55، 29/2، 88/75، 3753/39، 9/5، 10/1 و 36/3 می باشند. همچنین میـزان کلـسیم و فسفر در تفاله خام زیتون و نوع هواخشک به ترتیب 1/31، 0/317 و 1/4، 0/32 درصد تعیین شـد. میـزان پتاسـیم، آهـن و روی در تفاله خام زیتون و نوع هـوا خـشک بـه ترتیـب 1/11، 0/044، 0/0229 و 1/15، 0/041، 0/0231 درصـد تعیـین گردید. میزان ویتامین (E میلیگرم بر کیلوگرم) و پراکـسید (meq/1000g) در تفالـه خـام زیتـون و نـوع هواخـشک بـه ترتیب 4/18، 5/38 و 2/98، 2 /12 تعیین گردید. میزان اسـید لینولئیـک و اسـید لینولنیـک در تفالـه خـام زیتـون و نـوع هواخشک به ترتیب 0/06، 0/004 و 0/02، 0/002 درصد تعیین شد.
پودر هسته خرما: خرما دارای در صد قابل توجهی چربی است و بخش مهم این چربی را اسیدهای چرب تشکیل میدهد که میتواند در رشد، افزایش تولید، بالا بردن راندمان تولید مثل و درنهایت افزایش بهره وری تاثیر بسیاری داشته باشد. تنها عامل محدودکننده آن فیبر بالای پودر هسته خرما میباشد که البته میتوان به کمک علم جیره نویسی این مشکل را به حداقل رساند.