شرکت آریا تجارت قاره
تولید کننده پودر ماهی جنوب (هوور) جهت استفاده در خوراک دام طیور و آبزیان با برند دانه طلایی
اطلاعات بیشتر
پودر ماهی از مکملهای غذائی و پروتئینی در تغذیه دام ، طیور و آبزیان می باشد و به واسطه ویژگیهای ذیل از اهمیت زیادی بر خوردار است:
1- پودر ماهی یک منبع غنی پروتئینی و دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و اسیدهای آمینه ضروری همانند متیونین و لیزین و ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد و تولید حیوانات می باشد.
2- انرژی قابل سوخت و ساز پودر ماهی نسبت به سایر منابع پروتئینی که در تغذیه دام، طیور و آبزیان بکار برده می شود، بالاتر بوده و حاوی 2850 الی 3000 کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز می باشد. این ماده بعنوان منبع انرژی بسیار ارزشمند است زیرا چربی و پروتئین آن به راحتی از جداره دستگاه گوارش جذب می شود.
3- پودر ماهی منبع مناسبی جهت تامین پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامینهای گروه B ریبوفلاوین، کولین B12 می باشد.
در سالهای اخیر بحث و تحقیق در رابطه با افزودن اسیدهای چرب غیر اشباع به جیره گاوهای شیری به منظور افزایش باروری وجود داشته است افزودن اسیدهای چرب به جیره رابطه ای مشخص با کارایی تولید مثل گاوها دارد.
اسیدهای چرب تاثیر شگفت انگیزی بر روی بهبود عملکرد تولید مثلی دارند و این تاثیرات بخصوص در اسیدهای چرب غیر اشباع نوع امگا-3 وامگا-6 ثابت شده است. این اسیدهای چرب توسط سلولهای بدنی ساخته نمی شوند و حتما بایستی از طریق خوراک تامین گردند. مهمترین اسیدهای چرب امگا- 3 شامل: لینولئیک اسید، ایکوسا پنتا نوئیک اسید و دو کوکسا هگزانوئیک اسید می باشند. اسیدهای چرب امگا-6 شامل: لینولئیک اسید و آراشیدونیک اسید هستند.
اسیدهای چرب غیر اشباع مهمترین چربی هایی هستند که باعث تامین انرژی، اسیدهای چرب و ویتامینهای محلول در چربی برای حیوانات می گردند.
راههایی که بواسطه آنها اسیدهای چرب باعث افزایش عملکرد سیستم تولید مثلی در گاوهای شیری می شوند عبارتند از:
1- اسیدهای چرب باعث بهبود بالانس منفی انرژی می شوند که در نتیجه باعث افزایش فعالیت تخمدانها و در نتیجه بروز فحلی می شود.
2- اسیدهای چرب باعث بهبود تولید هورمونهای استروئیدی در بدن می شوند، خصوصا تولید پروژسترون که باعث ابقاء آبستنی و افزایش طول عمر جسم زرد بر روی تخمدان می گردند.
3- اسیدهای چرب باعث تحریک فولیکول سازی چه از نظر تعداد و یا اندازه و یا افزایش رشد فولیکول گراف می شوند.
4- تغییر دادن روند تولید و آزاد سازی هورمون پی جی اف 2 آلفا که مسبب تحلیل جسم زرد میباشد و باعث شروع سیکل جدید فحلی می گردد.
میزان ""آنتی – جنی سیتی"" پروتئین موجود در ماهی پایین بوده و این ویژگی به همراه خاصیت ضد التهابی این ماده غذایی، مقاومت طیور در برابر انواع بیماری ها را به طرز فوق العاده ای افزایش می دهد. این ماده از انواع ماهی که آسیاب، پخته و فراوری شده تهیه گردیده است. این ماده به طور متعادل و ایده آلی منبع غنی از انرژی می باشد. پودر ماهی به عنوان یک مکمل، در کنار سایر منابع غذایی طیور به کار می رود.
پودر ماهی از مکملهای غذائی و پروتئینی در تغذیه آبزیان می باشد و به واسطه ویژگیهای مذکور از اهمیت زیادی بر خوردار است.