بیماری اسیدوز و عوامل متداولی که منجر به اسیدوز می شوند:
جیره هایی که بیش از ۲۸ درصد از ماده خشک آن، نشاسته است.
وقتی که نسبت کنسانتره به علوفه در جیره بیش از ۵۵ درصد باشد.
وقتی که به سرعت، جیره با علوفه بالا را به جیره حاوی کنسانتره بالا، تغییر دهید.
تغییر سریع از سیلاژ به سمت سطوح بالای علوفه سبز میتواند باعث اسیدوز شود.
زمانی که الیاف جیره کم باشد، کمتر از ۳۰ درصد دیواره سلولی (NDF) کمتر از ۱۹ درصد دیواره سلولی علوفه به عنوان درصدی از ماده خشک جیره.
وقتی که مقدار کافی از دیواره سلولی علوفه ذخیره نکنید.
زمانی که جیره شامل خوراکهای خیلی مرطوب و به سرعت تخمیر پذیر است، بیش از ۵۲ درصد رطوبت دارد.
زیاد مخلوط کردن جیره کاملا مخلوط ممکن است که اندازه ذرت را بیش از حد کاهش دهد، بیش از ۲۰ درصد زرات در سینی کف الک میماند.
توزیع غیر معمول اندازه ذرات هم دخیل است.