بعد از پاستوریزه کردن کامل، شیر ضایعاتی ایمن تر می شود
مطالعه ای در هفت دامداری در غرب نیویورک با ۶۰۰ تا ۴۰۰۰ راس گاو انجام شد تا مشخص شود آیا روش های پاستوریزه کردن، شمار باکتریایی را کاهش می دهد یا نه.
شش دامداری از روش دمای بالا، زمان کوتاه (HTST) یا جریان پیوسته استفاده می کردند. HTST امکان می دهد تا شیر تا دمای ۷۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ ثانیه، حرارت دریافت کند. دامداری دیگر از دمای پائین، زمان طولانی (LTHT) یا روش ناپیوسته استفاده می کرد. پاستوریزه کننده های ناپیوسته یا پیمانه ای، شیر را تا دمای ۶۳ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه حرارت می دهند. نتایج تحقیق که در نشریه ” انجمن آمریکایی متخصصان گاو شیری” منتشر شد، بیان می کند که هیچ یک از دامداری ها قبلا یک برنامه کنترل کیفیت پاستوریزه کننده نداشتند. میانگین حداکثر دمای پاستوریزه کننده، ۷۵ درجه و دامنه دمای آن از ۷۱ تا ۷۸ درجه سانتیگراد بود. حجم پیمانه ها از ۲۰۲ تا ۱۲۶۰ لیتر و به طور متوسط ۴۲۸ لیتر بود. بار میکروبی قبلا از پاستوریزاسیون ۸۲۵۱۲ واحد تشکیل دهنده کلونی (cfu) در میلی لیتر بود. در حالیکه بعد از پاستوریزاسیون، مقدار ۵۱۸۲ واحد تشکیل دهنده کلونی در میلی لیتر را به خود اختصاص می داد. از ۱۹۵ نمونه اخذ شده بعد از پاستوریزاسیون، ۶۶ درصد شمار کمتر از ۱۰۰۰ cfu در میلی لیتر و ۸۷ درصد، میزان کمتر از ۱۰۰۰۰ واحد تشکیل دهنده کلونی در میلی لیتر داشتند.
۱۹ نمونه پاستوریزه نشده از نظر مایکوپلاسما مثبت بودند که ۴ تا از اینها بعد از پاستوریزه شدن باز هم مثبت بودند. با این حال، منشاء هر ۴ نمونه متعلق به یک دامداری بود که ظرفی که هم برای شیر پاستوریزه نشده و هم پاستوریزه شده مورد استفاده قرار می گرفت را تمیز نمی کرد.