اهمیت سم چینی در پیشگیری از بیماری لنگش و درمان آن
طی یک تحقیق، چنانچه سم چینی توسط یک فرد آموزش دیده و به صورت پیش گیرانه انجام شود، بعد از اینکه فرد سم چین کار خود را انجام دهد، نباید گاو جدیدی دچار لنگش شود. بر اساس این تجربه، اجرای طرحی در ۴ مرحله می تواند باعث کاهش لنگش و نهایتا درمان لنگش در گله شود:
۱) شدت و میزان لنگش را با نمره حرکتی دادن به گاوها تعیین کنید. اگر بیش از ۱۰ درصد، در یک مقیاس ۵ واحدی، نمره بیش از ۳ دارند، نشان دهنده مشکل می باشد.
۲) مشکل را تعریف کنید. مشخص کنید که آیا مشکل عفونی است (درماتیت انگشتی، فرسایش پاشنه، گندیدگی سم، درماتیت بین انگشتی) یا غیر عفونی (زخم کف سم، بیماری خط سفید، کف سم نازک، رشد بیش از حد).
۳) زمینه های مشکل ساز را ارزیابی و اصلاح کنید. این قسمتها مربوط به تغذیه، محیط گاو، فن سم چینی یا ژنتیک میباشد.
۴) نتایج را مورد نظارت و ارزیابی قراردهید. دادن نمره حرکتی به گاوها را ادامه داده، گاوی که نمره ۳ یا بالاتر دارد را لنگ در نظر بگیرید.
اگر مشکل اصلی عفونی است، بهداشت، جیره، برنامه سم چینی و حمام سم را ارزیابی کنید و در صورتیکه مشکل غیر عفونی است، آسایش گاو، مدیریت، تقسیم بندی زمانی و اداره گاوها، گرمای محیط و میزان الیاف جیره، اندازه ذرات، میزان عناصرکمیاب و منبع آن را ارزیابی کنید.