Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 21537
  • بازدید دیروز: 25924
  • بازدید کل: 28517256

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 789 نفر
خواندنی

هشت دستورالعمل موثر در مورد مدیریت تغذیه گاوهای دوره انتقالهشت دستورالعمل موثر در مورد مدیریت تغذیه گاوهای دوره انتقال

هنگام مدیریت تغذیه گاوهای دوره انتقال، هشت دستورالعمل را فهرست نموده و بر مبنای رعایت رعایت این دستورالعمل ها از 1 تا 5 به گاوداری خود نمره دهید.



ادامه »


مقالات دام

پرسش و پاسخ دامپزشکی 7

چه کارهایی برای گوساله نارس متولد شده باید انجام دهیم تا شروع بهتری داشته باشد؟ هر کیلوگرم تغییر در ماده خشک کنسانتره نسبت به هر کیلوگرم تغییر در ماده خشک علوفه، منجر به کاهش چه مقدار شیر می شود؟

پرسش و پاسخ دامپزشکی 7

هر کیلوگرم تغییر در ماده خشک کنسانتره نسبت به هر کیلوگرم تغییر در ماده خشک علوفه، منجر به کاهش چه مقدار شیر می شود؟

جایگزینی غلات به جای علوفه به دلیل قیمت بالای سیلاژ ذرت بدون تغییر مواد مغذی جیره (شامل پروتئین، نشاسته یا الیاف قابل هضم) می تواند منجر به کاهش 0.3 کیلوگرم شیر شود. از انرژی خالص استفاده کنید. علوفه ها می توانند انرژی خالصی از 6 مگاکالری (لگومینه اگراسی) تا 0.7 مگاکالری برای سیلاژ ذرت داشته باشند. ذرت بدون پوست انرژی خالصی معادل 92 مگاکالری را ایجاد می کند. تفاوت 0.45 تا 0.65 مگاکالری انرژی به ازای هر کیلوگرم ماده خشک می تواند باعث 0.3 کیلوگرم افت تولید شیر شود. اگر علوفه بیشتری به دام بخورانید محیط شکمبه pH مناسبی خواهد داشت و تولید شیر و بازده خوراک بهبود می یابد.


با توجه به قیمت بالای جیره آغازین گوساله ها و در دسترسی بودن شیر برای تغذیه آنها، می خواهم بدانم چند کیلوگرم شیر باید به گوساله ها بخورانم تا معادل یک کیلوگرم جیرہ آغازین 18 درصد باشد.

8.3 کیلوگرم شیر حاوی همان مقدار ماده خشک یک کیلوگرم جیره آغازین گوساله ها می باشد. با این حال شیر را نمی توان مستقیما جایگزین جیره آغازین گوساله ها نمود. جیره آغازین گوساله ها قیمت بالایی دارد، ولی نقش جیره آغازین و شیر در تغذیه گوساله ها کاملا متفاوت می باشد.

شیر مهم ترین منبع تغذیه ای برای گوساله های جوان می باشد. گوساله ها تا سه و چهار هفته اول زندگی همانند انسان تک معده ای بوده و قابلیت هضم بالای شیر و مواد مغذی آن باعث رشد خوب و مناسب آنها می شود.

شکمبه گوساله ها با مصرف مواد خوراکی خشک رشد کرده و توانائی هضم علوفه و سایر منابع غذایی اقتصادی تر را پیدا می کند. اگر چه به نظر می رسد خوراندن شیر کم هزینه تر است، ولی هنگامی که به ماده خشک تبدیلش کنیم واقعا گران و پرهزینه است.

بعضی از پرورش دهندگان از شیر ضایعاتی و دور ریز استفاده می کنند که هیچگونه هزینه ای ندارد ولی این مورد نیز مناسب نیست. اگر میزان زیادی شیر ضایعاتی در دسترس دارید، بهترین کار این است که میزان بیماری ورم پستان و شیر دور ریز را کاهش دهید.

هزینه های خوراک دهی گوساله ها را به راحتی می توان با روش های مدیریت و خوراک دهی کاهش داد، یعنی اطمینان حاصل کرد که آنها میزان فراوانی جیره آغازین با کیفیت بالا دریافت می کنند. در ضمن آب تازه و کافی نیز در دسترسی آنها باشد تا شکمبه به سرعت رشد کافی کرده و بتوان آنها را در 8 هفتگی و نه دیرتر از شیر گرفت.


یک گوساله دو ماهه ماده را که تازه از شیر گرفته بودم به نظر ناخوشی می آمد. هیچ گونه تبی نداشت و خوراکش را نیز به خوبی می خورد ولی بعضی از مواقع سرفه می کرد. به ندرت اب بینی روی پوزه اش سرازیر می شد و اکثرا پوزه اش تمیز بود. آیا با توجه به این که تب ندارد می تواند مبتلا به ناراحتی تنفسی باشد؟ ما اخیرا شروع کرده ایم بعد از شیرگیری واکسن پنومونی تزریق کنیم.

پنومونی مشکلی رایج در گوساله های جوان می باشد ولی زیاد تشخیص داده نمی شود. با توجه به این که نوع جایگاه ها و فصل ها متفاوت می باشند این بیماری می تواند در زمان های متفاوتی روی دهد ولی گوساله ها برای اولین بار در حدود سه هفتگی مبتلا می شوند. اولین مورد ابتلا به راحتی باعث از دست رفتن گوساله می شود زیرا گوساله ها در زمان تغذیه دو بار در روز با شیر یا جایگزین شیر هستند و اکثراً گرسنه خواهند بود؛ مخصوصاً که به آنها کمتر از 4 کیلوگرم در هر وعده شیردهی خورانده شود.

معمولا گوساله مبتلا به پنومونی تب دارد ولی این تب زیاد به طول نمی انجامد. اگر شما به دنبال گوساله های مبتلا به پنومونی تنها بر اساس معیار اشتها و طرز راه رفتن باشید، این گوساله های تازه مبتلا شده از دست خواهند رفت. شما در شرایط زیر گوساله تازه مبتلا به پنومونی را از دست خواهید داد:

عفونت گوش در گوساله

ابتلا به پنومونی بعد از شیرگیری

گوساله های درمان شده با آنتی بیوتیک که بهبود نیافته اند

گوساله های از شیر گرفته شده که بازگشت مجدد نفخ شکمبه دارند

پنومونی هایی که در گوساله ها زود تشخیص داده نمی شوند و به خوبی و به طور مؤثری نیز درمان نمی شوند می تواند اثرات بلند مدت منفی داشته باشند. این پیامدهای منفی می تواند شامل، رشد نامناسب، تأخیر در آبستنی، کاهش تولید شیر و ماندگاری کوتاه در گله باشد. بنابراین غربالگری منظم سلامتی در گوساله ها به اندازه گاوهای تازه زا واجد اهمیت می باشد.

علاوه بر تغییرات اشتها، گوساله های مریضی برای مدت زمان بیشتری می ایستند. در حدود 30 تا 40 دقیقه خوراندن شیر اکثر گوساله های جوان سالم دراز کشیده اند و زمان بسیار خوبی برای غربالگری سلامت آنها می باشد. هنگامی که اکثر گوساله ها دراز کشیده اند، تعداد بسیار کمی از آنها ایستاده اند که نیاز به بررسی بسیار دقیق دارند.

از خارج از جایگاه نگهداری گوساله ها باید یک بررسی دقیق برای شناسایی گوساله های دارای اسهال، ترشحات بینی، غیر طبیعی بودن ترشحات چشم ها و دردناکی گوشی صورت گیرد. گوساله هایی که مکرر سرفه می کنند باید مورد بررسی دقیق قرار گیرند.

اگر شما متوجه علائمی غیرطبیعی از خارج از جایگاه نگهداری گوساله ها شدید نیاز به بررسی دقیق و دستی دارید. در صورت وجود سرفه در گوساله ها باید دمای مقعد گرفته شود و معاینه ناف و بررسی ریه ها صورت گیرد.

اگر دو مورد از علائم غیر طبیعی بیماری تنفسی در گوساله (سرفه، ترشحات بینی، ترشحات بینی، ترشحات چشم، دردناکی گوش یا تب) وجود داشته باشد با توصیه و تجویز دامپزشک باید درمان آنتی بیوتیکی شروع شود.

اگر غربالگری گوساله های شیر خوار دوبار در هفته صورت گیرد بیماری های تنفسی آنها به سرعت شناسایی می شوند. در این صورت شما گوساله های بیشتری را مبتلا به تب خواهید یافت و می توانید درمان را زودتر شروع کنید و شانس بهبود پنومونی افزایش می یابد. اگر غربالگری منظم صورت نگیرد باید آنها را قبل از واکسیناسیون و یا انتقال به گروه از شیر گرفته شده حتماً مورد معاینه دقیقی قرار دهید.

 

بعضی از پرورش دهندگان گاو شیری به 3 متر بالای سیلوهای عمودی اسید پروپیونیک اضافه می کنند. به چه میزان باید اسید پروپیونیک اضافه شود؟

در سیلو هایی که به درستی فشرده نشده باشند، نفوذ هوا مشکلی ساز می شود و سیلاژ در طی مراحل ساخت وارد مرحله بی هوازی نخواهد شد و رشد مخمرها و قارچ ها در بالای سیلو مشکل ساز می شود. این مسئله برای 3 متر بالائی سیلوهای عمودی که مواد خوراکی در آن به خوبی فشرده نشده اتفاق می افتد. اگر چه می توان این قسمت را دور ریخت، ولی راه حل دیگر افزودن اسید پروپیونیک به منظور جلوگیری از رشد مخمرها و قارچ ها می باشد. نرخ معمول افزودن اسید پروپیونیک، 0.5 تا 1 درصد وزن سیلاژهای مرطوب یا 45 تا 90 گرم به ازای هر تن سیلاژ می باشد. یکی از راه حل های دیگر اضافه کردن افزودنی های سیلاژ است که شامل باکتری هائی هستند که pH را کاهش می دهند.


بعضی از متخصصین تغذیه نسبت NFC/RDP (کربوهیدرات های غیرالیافی به پروتئین های تجزیه پذیر شکمبه ای را 5.3 در نظر می گیرند. نظر شما چیست؟

اگر جیره های موفق را بررسی کنید، می توانید بیشتر از این نسبت را ببنید. من فکر می کنم اگر بیش از اندازه روی این نسبت تأکید داشته باشید صدمه می بینیم. براساس توصیه ها ما باید بفهمیم که قندها و نشاسته ها قابلیت هضم و نرخ تجزیه پذیری یکسان در شکمبه ندارند. NFC علاوه بر مطالب گفته شده براساس تعریف، شامل الیاف قابل حل نیز می باشد. الیاف قابل حل پس از تخمیر دارای اثرات متفاوتی می باشند. حتی تخمیر نیز متفاوت می باشد. بنابراین به نظر من باید موارد بیشتری را مد نظر قرار دهید.




ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)