Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 1056
  • بازدید دیروز: 12832
  • بازدید کل: 31901740

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 804 نفر
خواندنی

استانداردهای مفید در پرورش گاواستانداردهای مفید در پرورش گاو

استانداردهای سختگیرانه ولی مفید در پرورش گاو.



ادامه »


اخبار برگزیده

بهره برداری از کاکتوس به عنوان یک منبع غذایی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی کره زمین

کاکتوس علوفه ای (Opuntia ficus-indica) با دارا بودن پایداری سخت، به عنوان راه حلی برای تامین منبع غذایی و یک بخش جدایی ناپذیر از سیستم پایدار کشاورزی و دامداری به شمار می رود.

بهره برداری از کاکتوس به عنوان یک منبع غذایی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی کره زمین

با توجه به تغییرات روزانه آب و هوایی و تاثیر آن روی منابع غذایی، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، از جوامع در سرتاسر جهان خواسته تا از کاکتوس ها به عنوان گیاهی مقاوم در این موقعیت بهره ببرند.

کشت کاکتوس علوفه ای

مدیر بخش تولید و حفاظت از گیاهان فائو، با اشاره به توان بالقوه این گیاه، گفته است: "تغییرات آب و هوا و افزایش خطرات خشکسالی دلایل محکمی برای استفاده از گیاه کاکتوس است."

به گفته سازمان ملل متحد، کشت میوه کاکتوس یا گلابی کاکتوس (prickly pear) به آرامی در حال افزایش است، به طوری که با افزایش نیاز به انعطاف پذیری در برابر خشکسالی، خاک های تخریب شده و درجه حرارت بالاتر این میزان افزایش یافته است.

این درحالی است که در طول خشکسالی شدید اخیر در ماداگاسکار جنوبی این مساله مشهود بود، چرا که در جایی که گیاه کاشته شده به عنوان گونه های مهاجم بی ارزش شناخته می شده است، توانست غذا، علوفه و آب را در وضعیت بحرانی برای مردم محلی و حیوانات شان فراهم کند.

از آنجایی که، بیشتر کاکتوس ها غیر قابل خوردن هستند، اما گونه Opuntia که به عنوان prickly pear نامیده می شود، می تواند به عنوان یک محصول (کاکتوس علوفه ای) به جای علف هرز وحشی کاشته شود.

به گفته فائو ، امروزه از گونه های کشاورزی به نام Opuntia ficus-indica استفاده می شود. به طوری که در ۲۶ کشور فراتر از زادگاه طبیعی اش کشت شده است. در عین حال، با دارا بودن پایداری سخت، به عنوان راه حلی برای تامین منبع غذایی و یک بخش جدایی ناپذیر از سیستم پایدار کشاورزی و دامداری به شمار می رود.

همچنین از لحاظ تاریخی، تهیه غذا با کاکتوس، یکی از ویژگی های برجسته در مکزیک و همچنین جزیره ایتالیایی سیسیل بوده است. تنها در مکزیک مصرف سرانه سالانه nopalitos (نوعی کاکتوس خوراکی) ۶,۴ کیلوگرم است و این گیاه در مزارع کوچک (به عنوان مواد اولیه یا مکمل) و بیش از سه میلیون هکتار به صورت وحشی رشد می کند.

کاکتوس به عنوان منبع آب و کاهش دهنده انتشار گازهای گلخانه ای:
کاکتوس علاوه بر ارزش تغذیه ای آن به عنوان علوفه دام، آب را نیز ذخیره می کند، که این میزان گاهی به ۱۸۰ تن آب در هکتار می رسد، به طوری که این میزان برای نگهداری ۵ گاو بالغ کافی است. این امر می تواند در طول خشکسالی بسیار مهم باشد و با کاشت کاکتوس می توان میزان زنده ماندن دام ها در مزارع را افزایش داد. همچنین با توجه به فشار رو به افزایش که بر منابع آب وارد می شود، انتطار می رود در آینده کاکتوس به یکی از محصولات مهم قرن ۲۱ تبدیل شود.

علاوه بر این، شواهدی روی افزایش میزان عملکرد جو به عنوان غلات مهم در جهان وجود دارد، چرا که زمانی کاکتوس در کنار این محصول کشت می شود، می تواند به بهبود خاک کمک کند و همچنین تحقیقات نشان می دهد که استفاده از کاکتوس در رژیم غذایی گاو، به منظور کاهش تولید متان در روده های حیوانات، به ویژه گاو و سایر نشخوارکنندگان (متانوژن)، موجب کاهش انتشار گازهای گلخانه ای هم می شود.




ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)