Loading...
ویترین

اولین شرکت تعاونی دریافت کننده گواهینامه ISO 9001:2008 در زمینه مدیریت کیفیت در کشور

vahdat-co.ir

نمایش تبلیغ شما در اینجا
خواندنی

چند راهکار مفید برای افزایش آبستنی گاو در تابستانچند راهکار مفید برای افزایش آبستنی گاو در تابستان

استفاده از انتقال جنین به جای تلقیح مصنوعی. فراهم...



ادامه »


اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 564 نفر

استخر پرورش ماهی، بسته بندی گوشت مرغ، بسته بندی مرغ، بسته بندی مواد پروتئینی، پر شترمرغ، پرورش آبزیان، پرورش شترمرغ، پرورش طیور، پرورش ماهی، تجهیزات مرغداری، تخم شترمرغ، تولید تخم مرغ، تولید جوجه یک روزه، تولید جوجه یک روزه گوشتی، تولید جوجه یکروزه، تولید مرغ گوشتی، جوجه کشی، جوجه یکروزه گوشتی، خوراک دام، خوراک دام و طیور، خوراک طیور، دامپروری، دامداری، روغن شترمرغ، سالن مرغ تخمگذار، سالن مرغ گوشتی، شیر، شیر پاستوریزه، شیر خام، عمل آوری مواد پروتئینی، فرآورده های لبنی، فرآوری و بسته بندی مرغ، قفس مرغ تخمگذار، قفس مرغداری، کشتارگاه اتوماتیک مرغ، کشتارگاه صنعتی طیور، کشتارگاه صنعتی مرغ، کشتارگاه طیور، کشتارگاه مرغ، گندم ذرت جو سویا علوفه (خبر)، گوشت شترمرغ، لبنیات، لوازم مرغداری، ماشین آلات صنعت مرغداری، ماشین آلات مرغداری، مجموعه مقالات تخصصی صنعت گاو شیری، محصولات پاستوریزه، محصولات لبنی، مرغ تخم گذار، مرغ گوشتی،


مشاهده همه برچسب ها

معرفی کتاب های تخصصی دام و طیور و آبزیان

روش های موفق در تغذیه گاو شیری

این کتاب شامل تحولات صورت گرفته در شیوه های مختلف مدیریت تغذیه، ذخیره خوراک، مدیریت استفاده از جیره های کاملا مخلوط (TMR) و راه بردهای گروه بندی گله می باشد. نویسنده، تولید کنندگان را یاری می دهد تا بسته به شرایط پرورشی دام خود شیوه مناسب را برگزینند.

روش های موفق در تغذیه گاو شیری

نام کتاب: روش های موفق در تغذیه گاو شیری

نویسنده: پروفسور مایک هاتجنز

مترجم: دکتر اکبر اسدیان

ویر استار علمی: دکتر مجتبی زاهدی فر

ویر استار ادبی: مهندس شهاب الدین مشرف

ناشر: انتشارات رنگینه

چاپ اول: تابستان 1389

شمارگان: 2000 جلد

شابک: 7-33-2619-964-978

فهرست مطالب:

در باره نویسنده

پیش گفتار

فصل اول: روش های تغذیه ای و عوامل حیوانی

- بهینه سازی شرایط تخمیر در شکمبه

- مدیریت مصرف ماده خشک

- انتخاب خوراک

روش های تغذیه آزاد کنسانتره

- شیوه تغذیه کنسانتره در محل شیردوشی

- شیوه مصرف کنسانتره به همراه علوفه

- خوراک ریزهای مغناطیسی یا انتخاب آزاد کنسانتره

- شیوه های تغذیه بر اساس چرای گاو در مرتع

فصل سوم: خوراک ریزهای قابل کنترل رایانه ای

- مدیریت دستگاه خوراک ریز رایانه ای (ECCF)

- اقتصاد دستگاه خوراک ریز الکترونیکی

فصل چهارم: جیره های کاملا مخلوط

- مزایا

- معایب

فصل پنجم: شیوه های تغذیه جیره های کاملا مخلوط (TMR) و تجهیزات آن

- مخلوط کن ثابت

- مخلوط کن های متحرک

- انواع دستگاه مخلوط کن

- ابزارهای نوین

- تجهیزات نقاله ای

فصل ششم: ذخیره خوراک

- انواع ذخیره سازی خوراک – کنسانتره ها

- ذخیره کردن سیلاژ علوفه

- هزینه های ذخیره سازی (انبار کردن)

- عوامل مربوط به اندازه گله

- کیفیت علوفه

- روش توزیع خوراک

- سطوح بهتر برای سیلوهای کیسه ای، خندقی و رو زمینی

- دیواره های مختلف سیلوهای خندقی

فصل هفتم: مدیریت آخور در مصرف خوراک کاملا مخلوط

- چه زمانی یک آخور کاملا خالی است؟

- خوراک باقیمانده چقدر باید باشد؟

- چگونه تشخیص دهیم که جداسازی خوراک اتفاق افتاده است یا نه؟

- جیره کاملا مخلوط چند بار در روز باید توزیع شود؟

- چه زمانی باید آخورها را نظافت کرد؟

- آیا می توان ماندگاری جیره کاملا مخلوط را افزایش داد؟

- سطح آخورها چقدر مهم هستند؟

- جیره کاملا مخلوط چقدر باید یکنواخت باشد؟

- برای کنترل خوراک از چه نشانگرهایی باید استفاده نمود؟

- آیا گیره های گردنی (سربند) مصرف ماده خشک را محدود می کند؟

- آیا بایستی از دفتر یادداشت مصرف خوراک استفاده نمود؟

- نمره دهی مدیریت آخور چگونه است؟

- چه میزان فضای آخور لازم است؟

- آیا ارتفاع آخور تفاوتی ایجاد می کند؟

- سموم قارچی

- حداقل میزان موادی که می توان به مخلوط کن اضافه کرد، چقدر است؟

- نور تکمیلی

- آیا جیره کاملا مخلوط باید خیلی خشک و یا مرطوب باشد؟

- اضافه کردن آب برای تهیه یک خوراک مرطوب تر

فصل هشتم: خوراک کاملا مخلوط برای تلیسه های در حال رشد

- جیره تلیسه ها

- طراحی آخور و دسترسی به آب

فصل نهم: روش های تغذیه بر اساس چراگاه

- هزینه انرژی حرکت دام در مرتع

- مصرف ماده خشک

- انرژی تکمیلی

- پروتئین تکمیلی

- مواد معدنی مورد نیاز

فصل دهم: آب به عنوان بخشی از اجزاء جیره

- موقعیت آبشخور

- آب مصرفی باید تمیز باشد

- مدیریت آب

فصل یازدهم: ساختن جیره ها

- انتخاب خوراک های قابل دسترس

- متوازن کردن جیره ها

- تغییرات در جداول (NRC 2001)

فصل دوازدهم: شیوه های گروه بندی

- تغذیه از یک ترکیب TMR (تک گروهی)

- گروه تلیسه ها

- گروه گاوهای تازه زا

- گروه گاوهای خشک انتظار زایش

- گروه گاوهای چاق

- گروه بیمارستان

- شیوه های تغذیه دو، سه و یا چند گروهی

- دستکاری در جیره TMR

- تطابق تجهیزات با نیازهای گروهی

- انطباق جیره TMR یک ترکیبی با گاوداری های کوچکتر

جداول ضمیمه

در باره نویسنده

نویسنده کتاب در یک مزرعه گاوداری نزدیک خلیج گرین در ویسکانسین رشد یافته است. او در دو سازمان جهانی 4-H و FFA (دارای میلیونها نفر عضو با اهداف ارتقاء آموزشی در بخش کشاورزی) فعال بوده است. وی در دانشگاه ویسکانسین دانشجوی نمونه شد و در آنجا مدارج کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را طی کرد. او در مقطع دکتری در رشته علوم گاو شیری و تغذیه دام فارغ التحصیل شد. همچنین انجمن علوم گاو شیری آمریکا جایزه مقام اول را به پایان نامه ایشان اختصاص داد.

دکتر هاتجنز در فاصله سالهای 1971 تا 1979 در دانشگاه مینسوتا متخصص ترویج پرورش گاوهای شیری بود و از سال 1979 تا به حال نیز همین جایگاه را در دانشگاه ایلینویز دارا می باشد. هاتجنز سالیانه در نزدیک به 100 گردهمایی در شمال مرکزی ایالات متحده و همچنین کنفرانس های جهانی سخنرانی می نماید. او به عنوان نویسنده صدها مقاله فنی شناخته شده و همکار نویسندگان مقالات علوم صنعت گاوداری و ویراستار گزارش های متعددی در زمینه پرورش گاوهای شیری است. وی از نویسندگان ثابت مقالات مجله " هوردز دیری من است". دکتر هاتجنز ضمن قضاوت در جشنواره های " گاو هوردز دیری من" به عنوان داور رسمی نمایشگاه گاو شیری و تعداد 16 ایالت در آمریکا می باشد. او تا به حال جوایز زیادی را دریافت نموده است، از جمله جایزه ملی ترویج دلاوال، جایزه انجمن گاو شیری آمریکا در زمینه تغذیه کاربردی (1992)، جایزه دانشمند جوان مروج (کالج کشاورزی ایلینویز)، جایزه ترویج کارلایل در بخش علوم دامی، جایزه ترویج شمال مرکزی آمریکا، جایزه خدمات برتر PDCA، جایزه نفر اول سال 1990 (انجمن تولید کنندگان شیر ایلینویز) و بالاخره جایزه نفر اول سال انجمن هلشتاین مینسوتا. دکتر هاتجنز در شهر ساوی ویسکانسین همراه همسرش کارول و 3 پسر و 2 دخترش زندگی می کند.

پیشگفتار مترجم ( دکتر اکبر اسدیان)

در دو دهه اخیر صنعت پرورش گاو شیری شاهد تحولات زیادی در زمینه مدیریت تغذیه، پرورش و اصلاح نژاد بوده است. در راستای این تحولات، تلاش های علمی و اجرایی زیادی انجام گرفته که سبب پیشرفت های چشمگیری در کشور شد. در این میان انتقال یافته های علمی به صورت متون کاربردی و ساده خدمات زیادی را به صنعت پرورش گاو شیری ارائه نموده است. نویسنده اصلی کتاب حاضر از متخصصین برجسته ای است که توانسته آخرین یافته های پژوهشی را به روش های ساده، قابل فهم و کاربردی به تولید کنندگان و متخصصین تغذیه دنیا انتقال داده و کمک شایانی را به صنعت گاو شیری عرضه دارد. لذا بر آن شده تا مجموعه دیگری از این نویسنده در اختیار علاقه مندان قرار گیرد. هر چند سرعت تولید اطلاعات بین المللی در زمینه صنعت پرورش گاو شیری بسیار بالاست، با این حال، نویسنده در کتاب حاضر مطالب را به شکلی نظام داده است که تازگی خود را حفظ نموده و مطالب آن ارزشمند و کاربردی باشد.

کتاب حاضر، مکمل کتاب " راهنمای تغذیه گاوهای شیری " نویسنده است و جا داشت که مطالب ایشان در کتاب مذکور کامل و در اختیار علاقه مندان قرار گیرد. مطالب این کتاب شامل تحولات صورت گرفته در شیوه های مختلف مدیریت تغذیه، ذخیره خوراک، مدیریت استفاده از جیره های کاملا مخلوط (TMR) و راه بردهای گروه بندی گله می باشد. نویسنده با طرح روش های مختلف، تولید کنندگان را یاری می دهد تا بسته به شرایط پرورشی دام خود شیوه مناسب را برگزینند. زیرا ما در صنعت پرورش گاو شیری شاهد تفاوت های زیادی در توان مالی، امکانات، روش پرورشی، روش تغذیه و سطح تولید شیر هستیم که می بایست به شیوه های ممکن این فاصله را کاهش داد. از آنجا که هیچ روش خاصی نمی تواند جوابگوی همه شرایط پرورشی و تغذیه ای باشد، لذا محتویات کتاب می تواند در شرایط مختلف بهره برداران را کمک کند. بدیهی است مدیریت واحدهای سنتی و نیمه صنعتی بایستی تحت حمایت های علمی و پشتیبانی های مسئولین ذیربط، شرکت های تعاونی تولید، گروه های ترویجی و یا شرکت های خدماتی و آموزشی فعال قرار گیرند. در غیر اینصورت فاصله بین سطح علمی تولیدکنندگان با علم و فن آوری روز همچنان زیاد خواهد بود که در دراز مدت وضعیت اشتغال را در صنعت پرورش گاو شیری با بحران روبرو خواهد کرد.

لازم به ذکر است که در سال های بعد، نویسنده فصل جدیدی به نام " شیوه های گروه بندی " به عنوان ضمیمه به کتاب افزوده است که در فصل دوازدهم آورده شده است.

در پایان بر خود لازم می داند از همکاری کلیه عوامل موثر در تهیه کتاب تشکر و قدردانی گردد. به ویژه مدیریت محترم شرکت سنا دام پارس به لحاظ همکاری صمیمانه در مساعدت مالی برای چاپ کتاب، معاونت محترم پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به خاطر راهنمایی، همکاری در بررسی کتاب و تائید علمی، ریاست و معاونین محترم مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان به لحاظ مساعدت های لازم برای تهیه کتاب، مدیران عامل محترم اسبق و فعلی، اعضاء محترم هیئت مدیره و گروه فنی شرکت تعاونی کشاورزان و دامپروران صنعتی وحدت اصفهان، به لحاظ مساعدت های لازم، ویر استاری و بررسی متون ترجمه شده توسط سرکار خانم مهندس مریم صفدریان تشکرو قدردانی می گردد.

همچنین از آقای دکتر مجتبی زاهدی فر برای همکاری بی دریغ در ویراستاری علمی و آقای مهندس شهاب الدین مشرف جهت ویر استاری ادبی کتاب و همکاری صمیمانه انتشارات رنگینه در انجام کلیه مراحل تهیه و چاپ کتاب کمال تشکر را دارد.

تابستان 1389




نظرات

 


  • موضوعات جدید در علوم دام وپیشرفتهایی که اخیرا انجام شده.بیشتر بحثشان در چه زمینه ای است.
    باتشکر
  • با عرض سلام و خسته نباشيد
    ممنونم از مطالب مفيدي كه در سايت شما هست.
    لطفا كتابي را در مورد روش هاي سيلو نمودن نباتات(علوفه و مخصوصاً چغندر قند) معرفي كنيد و كتاب روش های موفق در تغذیه گاو شیری
    را از كجا و يا چه طريقي مي توان خريد.
    با تشكر
  • علاقمندان به خرید کتاب های روش های موفق در تغذیه گاو شیری و مجموعه مقالات علمی کاربردی تغذیه و پرورش گاو شیری را می توانید از کتاب فروشی مهرگان اصفهان http://www.mehreganbook. ir یا شرکت تعاونی وحدت اصفهان 2315272 - 0311 واحد آموزش تهیه فرمایید

ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)