Loading...
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 4531
  • بازدید دیروز: 17865
  • بازدید کل: 17137841

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 752 نفر
خواندنی

سراب آینده بهتر، تنها امید مهندس امینی دامدار به ادامه فعالیت در صنعت دامداریسراب آینده بهتر، تنها امید مهندس امینی دامدار به ادامه فعالیت در صنعت دامداری

در همایش‌هایی که در ارتباط با قیمت شیر و نهاده‌های دامی برگزار شده است وعده‌های مختلفی از سوی مسئولان داده شده است اما متاسفانه هیچ یک از آنها عملی نشده است. بارها قیمت شیر از طرف دولت مصوب می‌شود ولی اجرایی شدن این قیمت را به چشم ندیده‌ایم.



ادامه »


پرورش ماهی سردآبی، آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی، آزمایشگاه دامپزشکی، اتوماسیون مرغداری، استخر پرورش ماهی اوزون برون، استخر پرورش ماهی تیلاپیا، استخر پرورش ماهی خاویاری، استخر پرورش ماهی قزل آلا، استخر پرورش ماهی کپور، بسته بندی گوشت مرغ، بسته بندی مرغ، بسته بندی مواد پروتئینی، بلدرچین، بوقلمون، پرورش آبزیان، پرورش بلدرچین، پرورش بوقلمون، پرورش شترمرغ، پرورش طیور، پرورش کبک، پرورش گاو شیری، پرورش گوساله نر، پرورش ماهی، پرورش ماهی در قفس، پرورش مرغ تخمگذار، پرورش مرغ مادر گوشتی، تامین داروی دامپزشکی، تامین نهاده های دامی، تامین نهاده های طیور، تجهیز سالن های مرغداری، تجهیزات مرغداری، تجهیزات و ادوات مرغداری، تکثیر و پرورش ماهی، تکثير و پرورش ماهی سردآبی، توزیع داروی دامپزشکی، تولید تجهیزات مرغداری، تولید تخم شترمرغ، تولید تخم مرغ، تولید جوجه یک روزه، تولید جوجه یک روزه گوشتی، تولید جوجه یکروزه، تولید داروی دامپزشکی ، تولید لوازم مرغداری، تولید ماشین آلات مرغداری، تولید محصولات پاستوریزه، تولید محصولات لبنی، تولید مرغ گوشتی، تولید مرغ مادر گوشتی، جوجه کشی، جوجه یک روزه تخم گذار،


مشاهده همه برچسب ها

اخبار شرکت های دام و طیور و آبزیان

بلدرچين روی پله‌های صنعت

گوشت بلدرچین دارای ارزش غذایی بسیار مفیدی بوده و میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 5 الی 10 درصد بیشتر است.

بلدرچين روی پله‌های صنعت

همچنین گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی بسیار مورد توجه است، وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین‌های مختلف در گوشت این پرنده باعث شده گوشت آن برای درمان بعضی از بیماری‌ها همچون آسم، تشنج، فشارخون، ضعف اعصاب و ناراحتی‌های روانی و بی خوابی مفید باشد.

تخم بلدرچین نیز هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد اما نسبت به آن دارای پنج برابر فسفر، 5/7 برابر آهن، شش برابر ویتامین B1 و 15 برابر ویتامین B2 است.

این پرنده به دلیل داشتن جثه کوچکش دارای مصرف غذای ناچیزی است و نیاز به جای زیادی برای پرورش ندارد. همچنین رشد سریع، بلوغ زودرس، تولید تخم بالا، کوتاهی فاصله میان نسل‌ها، بالابودن تراکم پرورشی در واحد سطح، ارزان بودن جیره مصرفی، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماری‌های طیور و قیمت بالای تولیدات از دیگر ویژگی‌های مناسب پرورش بلدرچین محسوب می‌شود لذا روز به روز بر تعداد متقاضیان پرورش پرسود این پرنده افزوده می‌شود.

پرورش بلدرچین از قرن یازدهم در ژاپن آغاز شد و پس از آن به چین و کره نیز ورود یافت. از اوایل قرن 20 نگهداری و پرورش بلدرچین توسط دامپروران از اهمیت خاصی برخوردار شد كه البته در مرحله نخست هدف از نگهداری بلدرچین تولید تخم این پرنده بود که بعدها به عنوان یک منبع تولید گوشت نیز مطرح شد.

اولین پیشرفت صنعت پرورش بلدرچین در سال 1930 اتفاق افتاد و پس از این تاریخ سرعت پیشرفت و انتقال آن به سایر نقاط دنیا بسیار زیاد شد و در اندک زمانی این پرنده به آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و خاور نزدیک راه یافت.

در ایران نیز پرورش بلدرچین از حدود 20 سال پیش در میبد استان یزد آغاز شد و با توجه به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در سالیان اخیر پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در این زمینه انجام شده است به طوری که هم اکنون در ایران نژادهای گوناگونی از این پرنده پرورش داده می‌شوند و سالانه 2200 تن گوشت بلدرچین در کشور تولید می‌شود.

همچنین با راه‌اندازی كشتارگاه و بسته‌بندی صنعتی این پرنده با ظرفیت كشتار پنج هزار قطعه در ساعت در استان یزد به عنوان قطب تولید یكی از بزرگترین دغدغه‌های پرورش‌دهندگان را برطرف كرده و كشتارگاه دیگری در حال ساخت است.

به گفته رییس اتحادیه پرورش دهندگان بلدرچین 25 واحد صنعتی پرورش با ظرفیت 11 میلیون قطعه در کشور فعال‌اند كه سالانه 2200 تن گوشت و یک میلیون تخم بلدرچین تولید و به بازار مصرف عرضه می‌کنند.

ناصر حسنوند به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر بیش از 1500 نفر در تولید و پخش بلدرچین مشغول به كارند.

وی تصریح کرد: با توجه به اقبال عمومی به مصرف گوشت بلدرچین، در صورت حمایت دولت می‌توان در کمتر از شش ماه میزان تولید و فرصت‌های شغلی در این بخش را به دو برابر افزایش داد.

دو استان یزد و لرستان تولیدكنندگان عمده گوشت بلدرچین در کشورند كه استان یزد با وجود 13 واحد پرورش بلدرچین و 20 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بیش از 70 رصد گوشت بلدرچین كشور تولید می‌كند. در لرستان نیز سه واحد صنعتی تولید بلدرچین با ظرفیت 248 هزار قطعه فعال است.

با توجه به مزیت اقتصادی و اشتغال‌زایی این پرنده كه پلكان اولیه صنعتی شدن و پیشرفت را طی می‌كند، حمایت‌های بیمه‌ای و اختصاص تسهیلات بخش توسعه كشاورزی برای توسعه، تكمیل و تجهیز واحدهای پرورشی را می‌طلبد چراكه اكنون از مهمترین مشكلات این صنعت در استان‌های پرورش‌دهنده تامین نهاده‌ها و آشفتگی بازار فروش تولیدات مطرح می‌شود.

همچنین به رغم خواص بالای گوشت و تخم‌ بلدرچین، سرانه مصرف آن در کشور بسیار پایین است كه نشانگر كافی نبودن اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی برای مصرف این ماده پروتئینی است.



ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)