Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 9836
  • بازدید دیروز: 12951
  • بازدید کل: 31360575

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 801 نفر
خواندنی

خوراک کله پاچه بسیار لذیذ است، اما کدام قسمت کله پاچه را بخوریم و کدام قسمت را نخوریم!خوراک کله پاچه بسیار لذیذ است، اما کدام قسمت کله پاچه را بخوریم و کدام قسمت را نخوریم!

مرسوم است کله‌پاچه در وعده صبحانه مصرف شود اما به هر حال مهم آن است که کله‌پاچه را به عنوان وعده اصلی غذایی بخوریم و 2 وعده دیگر در روز سبک باشد.



ادامه »


اخبار شرکت های دام و طیور و آبزیان

معضل عسل سازها و عسل فروش های متقلب

به گفته مدیر شرکت تولید عسل شهد انگبین خوانسار، افرادی هستند که از آشنا نبودن خانواده ها با عسل طبیعی سوء استفاده کرده و عسل های مصنوعی را بدون نام و نشان خاصی به عنوان عسل طبیعی به بازار ارائه می کنند و چون قیمت پایین تری دارد مردم هم استقبال می کنند.

معضل عسل سازها و عسل فروش های متقلب

توجه: این خبر در تاریخ 27 اسفند 1391 توسط دستچین بازنشر شده است.

تاریخ اصلی انتشار این خبر 12 آذر 1391 می باشد.

شهرستان خوانسار واقع در استان اصفهان یکی از قطب های تولید عسل در ایران محسوب می شود. علت این که خوانسار دارای این جایگاه است می تواند موارد مختلفی باشد. اما از نظر فعالان صنعت تولید عسل و فراورده های مرتبط با آن، اصلی ترین دلیل در این بین، شرایط طبیعی و جغرافیایی این منطقه است.

خوانسار در عین حال که دارای دشت و مراتعی وسیع و سرسبز و سرشار از گونه های متنوع گیاهی است، دارای آب و هوایی کوهستانی نیز می باشد. حتی عده ای معتقدند که کلمه خوانسار برگرفته از کلمه "خان" به معنی شان عسل بوده و به همین دلیل خوانسار را مترادف با "مکان تولید عسل" می دانند.

اما در هر صورت، هر طور که باشد یا نباشد، اهمیت و جایگاه کنونی صنعت زنبورداری و تولید عسل و فراورده های مرتبط با آن در این منطقه بر کسی پوشیده نیست.

متن زیر شامل توضیحاتی است که جناب آقای فرازمند مدیر موسسه "شهد انگبین خوانسار" در خصوص فعالیت های این مجموعه و محصولات آن ارائه نموده است. قابل ذکر است که "شهد انگبین خوانسار" در واقع زیرمجموعه ای از "موسسه تولید و پرورش زنبور عسل خوانسار" است که از جمله موسسات فعال در زمینه تولید عسل در شهرستان خوانسار است.

 

به گفته آقای فرازمند، موسسه تولید و پرورش زنبور عسل خوانسار دارای قدمتی طولانی است و سابقه شروع فعالیت بخش هایی از آن حتی به حدود 150 سال قبل باز می گردد.

ایشان انتخاب خوانسار به عنوان مکان شروع تولید را وجود یک دشت وسیع غنی از گل و گیاه و همچنین پتانسیل بالای منطقه جهت تولید عسل گون گزنگبین عنوان نمودند.

به گفته ایشان در حال حاضر مجموعا 8 نفر در موسسه تولید عسل شهد انگبین شاغل بوده و به تولید عسل و فراورده های مرتبط با آن مشغول هستند. علاوه بر خود عسل، از جمله فراورده های مرتبط با عسل که این موسسه آن ها را تولید می کند می توان به گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور عسل اشاره کرد.

 

عسل شهد انگبین خوانسار فرازمند

مدیر موسسه تولید عسل شهد انگبین خوانسار: آقای فرازمند

آقای فرازمند گفتند: ظرف چند سال گذشته، این موسسه به دلیل تنوع و کیفیت محصولات خود توانسته حائز تعدادی جایزه و مقام از سوی سازمان های مختلف شود که کسب عنوان "کارآفرین برتر استان اصفهان در بخش کشاورزی" از سوی سازمان جهاد کشاورزی از آن جمله است.

ایشان در توضیح چگونگی فرایند تولید موسسه خود گفتند: تولید عسل توسط ما نیازمند استفاده از آب و هوای مناسب در تمام فصول سال است. از اینرو بخشی از امکانات و تجهیزات تولیدی ما در خوانسار مستقر بوده و بخشی نیز در مناطق جنوبی کشور قرار دارد و ما متناسب با فصول مختلف و آب و هوای غالب در آن فصول، به صورت مداوم بین مناطق ییلاقی و قشلاقی تغییر مکان می دهیم. به طور مثال ما ابتدای هر سال (تا اوایل خرداد ماه) جهت رشد و تولید زنبور عسل و همچنین برای برداشت عسل بهاره که به عسل مرکبات نیز معروف است، در مناطق جنوبی کشور حضور داریم.

ایشان افزودند: اگرچه ما هم اینک نیز هم به کیفیت تولیدات و هم به کیفیت بسته بندی محصولات بسیار توجه داریم و به همین دلیل نیز به عنوان کارآفرین برتر استان انتخاب شده ایم، اما همچنان برنامه هایی برای باز هم بهتر کردن کیفیت محصولات و بسته بندی آن ها در نظر داریم.

همچنین به گفته آقای فرازمند، این موسسه برنامه هایی را نیز برای صادرات محصولات خود دارد و ممکن است در آینده در این حوزه نیز فعال باشد.

 

بزرگترین مشکل: تولیدکنندگان و فروشندگان متقلب

به گفته ایشان تعدادی از افراد سودجو از آشنا نبودن خانواده ها با عسل طبیعی سوء استفاده کرده و عسل های مصنوعی را بدون نام و نشان خاصی به عنوان عسل طبیعی به بازار ارائه می کنند و چون قیمت پایین تری دارد مردم نیز از آن استقبال می کنند.

همچنین به گفته آقای فرازمند تعدادی از تولیدکننده ها هستند که عسل مصنوعی تولید می کنند و در زمان فروش نیز محصول خود را "مصنوعی" می نامند. این بخش از تولیدکننده ها مشکلی برای ما به وجود نمی آورند. چون به صورت غیرواقعی عسل خود را طبیعی نمی نامند.

این نوع تولید کننده ها با شناسه ای که از سازمان معاونت غذا و دارو دارند فعالیت می کنند و چون از سوی سازمان های دولتی بر آن ها نظارت صورت می گیرد و در خطوط تولیدشان ناظر فنی و کیفی دارند، به هر حال مصرف کنندگان می توانند به آن ها اعتماد کنند. اما مشکل اصلی آن افرادی هستند که عسل های مصنوعی تولید کرده و در زمان فروش، آن را به عنوان عسل طبیعی عرضه می کنند که اکثرا هم بدون نام و نشان و مجوزهای قانونی هستند.

ایشان همچنین در توصیف عسل های مصنوعی گفتند: عسل مصنوعی به آن دسته از عسل ها گفته می شود که در ساخت آن ها از اسانس ها و شیرین کننده های مصنوعی مختلف استفاده می شود. در عین حال در این گونه عسل ها از شکر به عنوان ماده پایه برای شیرین سازی محصول و پس از ترکیب با مواد دیگری مانند آب و حرارت دادن و ... برای اهداف دیگری از آن استفاده می شود.


بهتر است خانواده های ایرانی بیشتر عسل طبیعی مصرف کنند

آقای فرازمند اظهار امیدواری کردند که مصرف عسل و مخصوصا عسل طبیعی و باکیفیت بیشتر از پیش مورد توجه خانواده های ایرانی باشد. به گفته ایشان در حال حاضر میزان استفاده از عسل طبیعی در بین خانواده های ایرانی بسیار کم است. همچنین ایشان یکی از علت های اصلی این موضوع را قیمت بالای محصولات طبیعی دانستند.

ایشان برگزاری نمایشگاه هایی که هر از چندگاهی در داخل یا خارج کشور برای آشنا کردن مردم با عسل و فراورده های وابسته به آن صورت می گیرد را در فرهنگ سازی استفاده بیشتر از عسل توسط خانواده های ایرانی و همچنین ایجاد فرهنگ استفاده از عسل های طبیعی بسیار موثر دانستند.

 

تولید عسل مناسب برای بیماران دیابتی

به گفته آقای فرازمند، موسسه تولید عسل شهد انگبین خوانسار در حال حاضر می تواند نوعی از عسل را تولید کند که برای استفاده توسط بیماران دیابتی هم مناسب است.

به گفته ایشان یکی از مشکلات بیماران دیابتی جهت استفاده از عسل، وجود قند طبیعی در آن است. قند طبیعی به دلیل وجود ماده ساکارز در آن برای بیماران دیابتی مضر است و هر قدر میزان ساکارز بیشتر باشد خطرش برای بیماران دیابتی بیشتر است.

به همین دلیل این موسسه جهت دستیابی به این هدف، از گیاهی که دارای میزان ساکارز بسیار کمی است برای تولید عسل استفاده می کند که این نوع عسل می تواند برای بیماران دیابتی هم مناسب باشد.

به گفته آقای فرازمند، گیاهان معمولی و شهد گل ها به صورت طبیعی دارای میزان ساکارز زیادی هستند و عسل های تولید شده با آن ها می تواند برای بیماران دیابتی خطرناک باشد. ایشان درصدی از ساکارز را که در حال حاضر تولیدکنندگان به عنوان درصد مورد قبول بر آن توافق دارند حدود 1 درصد یا کمتر عنوان کردند و این در حالی است که میزان ساکارز موجود در گیاه مورد استفاده بسیار کمتر از این مقدار و فقط در حدود 0.25 درصد می باشد.




آیا شما هم جزء مصرف کنندگان همیشگی عسل هستید؟ اگر این طور است از چه روشی برای تشخیص عسل اصل استفاده می کنید؟

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)