Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 11688
  • بازدید دیروز: 13416
  • بازدید کل: 20766415

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 764 نفر
خواندنی

اسبچه خزر، اسب کوچک کرانه دریای خزر با پیشینه‌ای در حدود سه هزار سال پیش از میلاد مسیحاسبچه خزر، اسب کوچک کرانه دریای خزر با پیشینه‌ای در حدود سه هزار سال پیش از میلاد مسیح

اسبچه خزری، نیای بسیاری از اسبان جهان که به عنوان تنها میراث طبیعی شمال ایران مورد تأیید کارشناسان محیط زیست قرار دارد تنها نزدیک به چهار دهه است که مورد شناسایی قرار گرفته است.



ادامه »


اخبار شرکت های دام و طیور و آبزیان

سپیده عیوضی، پرواربند نمونه استان البرز: معتقد هستم که شرایط باید به گونه‌ای باشد که کشاورز و دامدار به نوعی صدقه بگیر بانک‌ها نباشند

در دوره‌های قبل، با توجه به میزان صادرات و واردات شیر و گوشت قرمز و همین طور قیمت آن، یک شبه تعرفه هایی برای بخش حقیقی و حقوقی تعیین می‌شد، درحالیکه یک دامدار باید از قیمت گوشت و برنامه واردات خبر داشته و مطابق آن به تولید و فعالیت خود ادامه دهد.

سپیده عیوضی، پرواربند نمونه استان البرز: معتقد هستم که شرایط باید به گونه‌ای باشد که کشاورز و دامدار به نوعی صدقه بگیر بانک‌ها نباشند

سپیده عیوضی، متولد 1352، دانش‌آموخته رشته ژنتیک علوم پایه از دانشگاه سراسری تهران، 14 سال است که در زمینه دامپروری به فعالیت می‌پردازد و تاکنون 2 بار پروار بند نمونه استان البرز و همین‌طور 4 بار از طرف سازمان جهاد کشاورزی پرواربند نمونه شهرستان ساوجبلاغ شناخته شده‌ است. طرح وی همچنین از طرف بانک کشاورزی شعبه هشتگرد یکی از طرح های شاخص و نمونه شناخته شده است.

در حال حاضر سپیده عیوضی، مدیریت واحد دامپروری 400 راسی عیوضی را به عهده داشته و همچنان به فعالیت مجدانه خود ادامه می‌دهد.

با چه انگیزه‌ای وارد این عرصه شدید؟

بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی، به خاطر علاقه‌ای که به رشته تحصیلی‌ام داشتم به دنبال کار تولیدی در ارتباط با رشته تحصیلی رفتم، ابتدا فعالیتم را به صورت مشارکتی در زمینه‌ دامداری آغاز کردم ولی در ادامه، متوجه شدم که بر خلاف ظاهر، شغل دامپروری به حوصله و صبر، ظرافت‌های زنانه و علاقه‌مندی خاصی نیاز دارد، به همین سبب تصمیم گرفتم به تنهایی وارد این حرفه شوم. اوایل کار، مشکلات بسیار بود، از جمله قاچاق گوساله به کشورهای همسایه، نظیر ترکیه، واردات بی رویه دام به داخل کشور، نرخ بهره بانکی بالا، قیمت بالای خرید گوساله و نهاده‌های دامی، اما خوشبختانه موفق شدم تمام این مشکلات را پشت سر بگذارم و در حال حاضر، که کمتر کسی در زمینه دامپرواری باقی مانده است ما همچنان با ظرفیت پرواری بالا، در عرصه باقی مانده‌ایم.

در این واحد دامپروری، 6 نفر به صورت دائمی و 20 نفر بطور غیر مستقیم به فعالیت می‌پردازند. تولید سالانه نیز، پروار کردن 400 گوساله می‌باشد. گوساله‌ها در یک دوره متوسط 10 ماهه، از وزن 100 کیلوگرم به وزن تقریبی 450 تا 500 کیلو گرم می‌رسند، این دوره متوسط 10 ماهه، یکی از مزیت های واحد ما در بین سایر رقبا می باشد.

چه عاملی باعث شد که به عنوان یکی از طرح های شاخص بانک کشاورزی انتخاب شوید؟

با توجه به اینکه پرواربندی کار بسیار مشکلی است و ما هم بر خلاف اکثر همکاران به صورت مقطعی عمل نکرده و 12 سال است که به طور مستمر به این حرفه مشغول هستیم، خوشبختانه طی این مدت، در باز پرداخت وام‌ها، هیچ‌گاه دیرکرد نداشته‌ایم و این نکات، از نظر بانک کشاورزی دور نمانده و باعث گردیده واحد ما جزء طرح‌های شاخص قرار بگیرد.

واحد دامپروری شما با چه سیستمی احداث شده و مدیریت می‌شود؟

سازه‌های به کار رفته در این واحد پرواربندی، جزء سازهای کاملا مهندسی است. با اینکه هزینه اولیه ساخت سیلوهای ما بسیار زیاد بود ولی در حال حاضر، کمتر با مشکلاتی از قبیل افت کیفیت سیلو، پرتی سیلو از کناره ها و کپک زدن مواجه هستیم.

بطور مثال برای گوساله‌های نر «مه پاش» قرار داده‌ایم که باعث شده در گرما رفاه گاو فراهم باشد و افزایش وزن را به دنبال داشته باشیم. همچنین دائما دام های ما درداخل صحرا پایش و مانیتورینگ می‌شوند تا در صورت کوچک‌ترین مشکل، به سرعت درمان شوند.

در عین حال، جیره نویسی دام‌ها تنظیم شده و توسط جیره نویس این کار صورت می‌گیرد و با ارزان شدن قیمت علوفه، جیره تغییر نمی‌یابد.

از تکنولوژی و دانش فنی روز جهان و ایران در واحد شما چه اندازه استفاده می‌شود؟

افزایش بهره‌وری این واحد پرواربندی، به دلیل استفاده از علم روز و تجربیات افراد مختلف است، من سعی کردم در زمینه تغذیه و جیره نویسی دام ها، مکانیزاسیون و تجهیزات از سایر رقبا جلوتر باشم و شخصاً با مطالعاتی که در زمینه دامپروری داشته‌ام سعی کرده‌ام در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی دام و طیور شرکت پیدا کنم و از تجربیات سایر تولید کنندگان استفاده کنم. این در حالیست که نمایشگاه‌‌های داخلی دام و طیور کشور، برای افراد، بیشتر جنبه تفریحی دارد در حالی که نمایشگاه‌های خارجی، جنبه کاربردی بیشتری دارند.

پیامتان به دانش‌آموختگان خانم رشته علوم دامی و رشته‌های مرتبط چیست؟

به این شغل و حرفه نباید به چشم جنسیتی نگاه کرد، خانم‌ها اگر به این رشته و حرفه علاقه داشته باشند به راحتی می‌توانند وارد این عرصه شوند.

برای شروع کار هم می‌توانند ابتدا از واحد های کوچک دامداری و پست‌های سبک شروع کنند و در صورت موفق بودن، رضایت کاری و آماده بودن زمینه اولیه مالی، شروع به تولید نمایند.

برای گسترش کار خود، چه برنامه‌ای دارید؟

با توجه به موقعیت استان البرز، گسترش این کار از لحاط اقتصادی توجیهی ندارد. زیرا قیمت بالای زمین در این استان و تغییر کاربری هایی که انجام می شود امکان احداث و توسعه کشاورزی، به خصوص دامپروری را از بین برده است. به طور مثال، در این منطقه، که ما مشغول فعالیت هستیم قیمت هر متر مربع زمین 200 هزار تومان است و دامی که در این منطقه پروار می‌شود از لحاظ قیمتی با دامی که در زمینی به قیمت هر متر مربع 5 هزار تومان پروار می‌شود فرقی ندارد.

در دهه‌های 70 و 80 ، استان البرز رشد بسیاری در زمینه کشاورزی گلخانه‌ای و دامداری داشت ولی در حال حاضر این طور نیست، مسائلی از قبیل قیمت اولیه بالا، مسائل مربوط به تغییر کاربری، افزایش جمعیت، کاهش منابع آبی و مشکلات زیست محیطی، زمینه رشد و توسعه را از بین برده است و من برای ادامه و گسترش کار، به استان البرز فکر نمی‌کنم و فعالیتم را در مناطق اطراف البرز توسعه خواهم داد.

مشکلات شما در ارتباط با کشاورزی و دامداری چیست؟

با توجه به مشکل بحران آب در منطقه و کشور، پرسشم از مسئولان کشور این است که آیا آب باید برای هندوانه کیلویی 200 تومان صرف شود یا برای گوشت قرمز کیلویی 40 هزار تومان ؟!

متاسفانه مدیریت استفاده بهینه از آب بسیار ضعیف است و این مشکل برای واحد تولیدی ما نیز مشکلات فراوانی را در زمینه‌ی کف شکنی و احداث چاه جدید به وجود آورده است. باید محصولات ارزش گذاری شوند و براساس آن، آب در اولویت مصرف قرار داده شود.

در ارتباط با گوشت قرمز با توجه به روابط بین المللی توسعه یافته، دولت مقدماتی را فراهم سازد و اجازه دهد نژادهای گوشتی را وارد کشور کنیم و روی آنها کار شود تا بتوانیم پیشرفت‌های بیشتری در این عرصه داشته باشیم، بطور مثال، نژاد هلشتاین ورامین مقدار تولید پنیر روزانه واحدهای دامداری شیری را در مقایسه با نژادهای ایرانی بسیار افزایش داد.

دامداران اغلب، یکدیگر را در بانک ملاقات می‌کنند و این اصلاً خوب نیست من معتقد هستم که شرایط باید به گونه‌ای باشد که کشاورز و دامدار به نوعی صدقه بگیر بانک‌ها نباشند و چشمشان دائماً به دنبال تسهیلات نباشد و این شرایط در سطح کلان، طوری برنامه‌ریزی شود که یک واحد تولیدی بتواند به تنهایی، واحد خود را اداره کند.

در دوره‌های قبل، با توجه به میزان صادرات و واردات گوشت قرمز و همین طور قیمت آن، یک شبه تعرفه هایی برای بخش حقیقی و حقوقی تعیین می‌شد، این در حالی است یک دامدار باید از قیمت گوشت و برنامه واردات خبر داشته باشد و مطابق آن به تولید پرداخته و به فعالیت خود ادامه دهد.

بی برنامگی یکی از مشکلات بزرگ حوزه دامپروری است و نیاز به بررسی و توجه ویژه دارد.

آیا از همکاری و تعامل بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی رضایت دارید؟

جهاد کشاورزی همواره حامی ما بوده است و ما از طریق این سازمان به بانک معرفی شده‌ایم. بانک هم تسهیلات خوبی در اختیار ما گذاشته است و تا آنجایی که توانسته همکاری لازم را داشته، اما همیشه روند اداری، برای ما دست و پا گیر و طولانی بوده است. به طور مثال بهترین زمان خرید یونجه، ماه های تیر و مرداد است اما روند اداری و زمان بندی نادرست اعطای تسهیلات، باعث می‌شود در این ماه‌ها نتوانیم خرید داشته باشیم.

همچنین از مهندس سید جلال بهرامی، همکار و مدیر داخلی دامپروری «عیوضی» تشکر می‌نمایم.



شما در باره آینده صنعت پرواربندی چه فکر می کنید. چه راهکارهایی برای بهبود این صنعت و رونق اقتصادی این صنعت پیشنهاد می کنید؟

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)