Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 3211
  • بازدید دیروز: 12470
  • بازدید کل: 32345913

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 808 نفر
خواندنی

احتمال ابتلاء به سرطان ریه در پرورش دهندگان گاو شیری 5 بار کمتر استاحتمال ابتلاء به سرطان ریه در پرورش دهندگان گاو شیری 5 بار کمتر است

کود و مهم تر از آن باکتری های موجود در آن از سرطان ریه در پرورش دهندگان گاو شیری جلوگیری می کند. بر اساس گزارش یک مجله محیط زیستی، این باکتری ها آنقدر موثرند که موجب شد 1561 گاودار ایتالیایی 5 بار کمتر از همتاهای محلی شان به سرطان ریه مبتلا شوند.



ادامه »


مقالات دام

روش استفاده از ملاس در تغذیه دام و طیور

از ملاس بصورت های مختلف می‌توان در تغذیه دام و طیور استفاده كرد که پاشیدن ملاس رقیق شده با آب بر روی علوفه خشبی و بد خوراک متداول ترین روش استفاده از آن است.

روش استفاده از ملاس در تغذیه دام و طیور

در فرآیند تولید قند و شکر از (چغندرقند و یا نیشکر) بخشی از قندهای غیرقابل تبلور به صورت مایعی تیره رنگ به نام ملاس جدا می گردد که میزان تقریبی ماده خشک آن 75% می باشد. در کارخانه های قند بخشی از این ملاس در فرآیند تولید تفاله چغندر به آن اضافه می شود که این تفاله ها به رنگ تیره بوده و در دامداریها جهت تغذیه دام مورد مصرف قرار می گیرند.

ترکیبات ملاس شامل 50% قندهای مختلف بوده و از لحاظ پروتئین (4 تا 8 درصد) فقیر بوده و ارزش پروتئینی بالایی ندارد و ترکیبات پروتئینی آن از آمین های آزاد و بتائین می باشد. میزان خاکستر ملاس بالا و حدود 10درصد است.

چگونگی استفاده از ملاس در جیره غذایی دام و طیور:

پاشیدن ملاس روی علوفه خشبی و بد خوراک

الف: خوش خوراکی ملاس بالاست و دامها با اشتهای فراوان آن را مصرف می کنند بطوریکه می توان از آن برای قسمتهایی از جیره که خوش خوراک نیست و یا در ترکیب با تمامی اجزای خوراک دام از آن استفاده کرد. در این روش ملاس بطور مستقیم و یا پس از رقیق شدن در آخور روی علوفه خشبی پاشیده می‌شود. این روش سبب افزایش مصرف علوفه توسط دام می‌شود.

ب: حل نمودن اوره در آب گرم و مخلوط کردن آن با ملاس و پاشیدن مخلوط فوق روی غذاها در آخور .

پ: تغذیه ملاس رقیق شده و یا رقیق نشده به صورت لیسیدنی، بدین ترتیب که ملاس در ظرفی ریخته شده و چرخی در آن طوری تعبیه می‌شود که چرخ در هر بار دور زدن آلوده به ملاس می‌شود و حیوان قسمت بالایی را لیس می‌زند.

ج: افزودن ملاس به علوفه در موقع سیلاژ کردن .

د: افزودن ملاس به غذای کنسانتره‌ و پلت نمودن آن .

م: افزودن ملاس به آب آشامیدنی طیور به مقدار بسیار کم برای دفع بعضی از سموم و مواد دارویی.

بطور کلی مزایای استفاده از ملاس بشرح زیر است:

- از نظر ارزش غذایی ملاس در حدود 67% ارزش غلات را دارد و اگر با علوفه خشبی کم ارزش مخلوط شود، تقریباً معادل آنها ارزش غذایی دارد.

- قیمت ملاس از غلات پایین‌تر است.

- در دام‌هایی که دچار یبوست هستند، می‌توان از ملاس بعنوان یک ملین استفاده کرد.

- در تهیه غذاهای کنسانتره، افزودن ملاس ماهیت گرد و خاکی آنها را از بین می‌برد.

- در تهیه پلت از غذاهای آردی شکل، ملاس موجب چسبندگی ذرات شده و قوام پلت را زیاد می‌کند.

- استفاده از ملاس همراه با علوفه خشبی کم ارزش موجب افزایش خوش خوراکی آنها می‌شود و در نتیجه مصرف حیوانات افزایش می‌یابد.

- جهت کاهش غبار و ذرات ریز در جیره غذایی.

- بعنوان ماده چسبناک در تهیه پلت.

- جهت تحریک فعالیت میکرو ارگانیسم‌های شکمبه.

- برای تأمین فاکتورهای ناشناخته.

- بعنوان حامل NPN و ویتامین‌ها در مکمل‌های مایع.

- در مورد ملاس نیشکر بعنوان منبع میکروالمنتها.

- در جیره نشخوارکنندگان مقدار ملاس 10-15% جیره محدود می‌شود، بیش از 15% در جیره سبب بد شکل شدن غذا می‌شود، بطوریکه سبب ناراحتی دستگاه گوارش می‌گردد و فعالیت میکروبی شکمبه را مختل می‌سازد.

- طیور به ملاس حساس‌تر هستند، بطوریکه زیادی‌اش در جیره سبب اسهال می‌شود. مقدار محدود 5-2% است.



ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)