5 نکته کلیدی در ارتباط با نقش مهم بستر در کیفیت شیر
Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 11133
  • بازدید دیروز: 21493
  • بازدید کل: 26778162

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 787 نفر
خواندنی

ظرفیت های خوزستان در پرورش شترمرغظرفیت های خوزستان در پرورش شترمرغ

شترمرغ از 2 سالگی شروع به تخمگذاری می کند و در سال 40 تا 70 تخم می گذارد و دمای محدوده زیستی پرورش شترمرغ بین 20- تا 50+ درجه است. از این حیث خوزستان محیط مستعدی برای پرورش شترمرغ به حساب می آید.



ادامه »


مقالات دام

5 نکته کلیدی در ارتباط با نقش مهم بستر در کیفیت شیر

حفظ نظافت و راحتی جایگاه های فری استال نقش مهمی در کیفیت تولید شیر دارد.

5 نکته کلیدی در ارتباط با نقش مهم بستر در کیفیت شیر

معمولا گاوهای کثیف باعث تولید شیر با کیفیت پائین می­ شوند. بستر جایگاه­های فری­ استال رابطه مستقیمی با کیفیت شیر دارد. انتخاب مواد بستر به سامانه جمع­ آوری کود، دسترسی، قیمت، شاخصه­ های افزایش بهداشت، آسایش و سلامتی پستان بستگی دارد. ماسه تمیز، استانداردی طلایی برای بستر می­ باشد ولی مواد دیگری مانند کود جامد بازیافتی نیز به نحو موثری استفاده می­ شوند.

عوامل زیادی بسترریزی را تحت تاثیر قرار می­ دهند، به عنوان مثال، تراکم گاو (جمعیت)، کیفیت خوراک، نظافت پی در پی جایگاه­، دفعات نظافت راهروها، تهویه، شیوه ذخیره بستر، آب و هوا، تعداد بسترریزی و راهکارهای بسترریزی.

محققان 5 نکته کلیدی را در ارتباط با نقش بستر در کیفیت شیر تولیدی توصیه کرده­ اند:

1) تعداد باکتری بستر رابطه مستقیمی با تعداد باکتری سرپستانک دارد. شمار باکتریایی انتهای سر پستانک همبستگی مثبتی با عفونت­های داخل پستانی دارد. از طرفی ارتباط مستقیمی بین بهداشت گاو و شمار سلول­های بدنی وجود دارد.

2) برای آنکه گاوها سالم و بهره ور باقی بمانند به 11 تا 12 ساعت استراحت در روز احتیاج دارند. در طی این استراحت طولانی، نوک سرپستانک­های گاو در تماس مستقیم با مواد بستر می­باشد. بنابراین تلاش­های مداوم برای کاهش تماس نوک سرپستانک­ها با باکتری­های محیطی به منظور داشتن سلامتی پستان و کیفیت شیر لازم و ضروری می­باشد.

3) بهبود بهداشت گاو منجر به کاهش تماس سرپستانک با عوامل بیماری­زای ورم پستان محیطی، عفونت­های درون­ پستانی و شمار سلول­های بدنی می­ شود.

4) نظافت عالی گاو قبل از شیردوشی برای رفع باکتری­های محیطی از انتهای سرپستانک آخرین مرحله از مدیریت گله در اطمینان یافتن از تولید مداوم شیر با کیفیت بالا محسوب می­ شود.

5) باکتری­هایی که در طی آماده سازی پستان گاو از بین نمی­ روند نهایتا به مخزن شیر شما وارد می­ شوند. نمونه براداری از مخزن شیر یا مسیر شیر در هر وعده شیردوشی و کشت عوامل محیطی دقیقا میزان موثربودن آماده­ سازی پستان قبل از دوشش را نشان می­دهد. مدیریت مناسب­ تر بستر منجر به تولید شیر با کیفیت بیشتر می­ شود. اما این کار ملزم به پیگیری مداوم و اعمال صحیح می­باشد. بنابراین گاوهای تمیزتری برای شیردوشی خواهیم داشت.



ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)