Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 4736
  • بازدید دیروز: 20302
  • بازدید کل: 21421872

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 764 نفر
خواندنی

خواص تخم بلدرچین به عنوان یک ماده غذایی ارزشمندخواص تخم بلدرچین به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند

تخم بلدرچین بعنوان یک بمب ویتامینی و تغذیه ای به شمار می رود پس اگر به دنبال یک ماده غذایی با ارزش و سالم هستید تخم بلدرچین مصرف کنید.



ادامه »


مقالات دام

تازه های گاوداری شماره 40

آیا در گاوداری با ضایعات سم مواجه هستید؟ منتظر باشید که درصد چربی شیر گاوداری کاهش یابد.

تازه های گاوداری شماره 40

آیا در گاوداری با ضایعات سم مواجه هستید؟ منتظر باشید که درصد چربی شیر گاوداری کاهش یابد.

محققان فلسطین اشغالی اطلاعات سم چینی 11 گاوداری صنعتی را ثبت کردند. سم چین های حرفه ای اطلاعات 4381 گاو را در یک دوره زمانی ثبت کردند. از این تعداد گاو، 372 گاو (8.5 درصد) حداقل یک جراحت سم داشتند. 195 گاو لنگش داشتند (4.4 درصد) و 169 گاو (3.9 درصد) مبتلا به بیماری های عفونی پنجه بودند. درصد چربی شیر تخمین زده شده در گاوداری مبتلا به لنگش در دو و پنج ماه قبل از سم چینی0.17 و 0.22 به ترتیب کمتر از گاوهایی بود که مبتلا به جراحت سم و یا بیماری عفونی پنجه نبودند.

تفاوتی بین گاوهای با بیماری عفونی پنجه و گاوهای بدون جراحت سم مشاهده نشد. دانشمندان تاکید کردند که اسیدوز تحت حاد شکمبه ای می تواند هم در کاهش چربی شیر و هم در بروز جراحت های پنجه نقش داشته باشد.

 

اسپری کردن مواد ضد عفونی در لاینرها باعث کاهش تعداد باکتری ها می شود.

ماشین شیردوشی مهمترین منبع انتقال ورم پستان می باشد. مطالعات نشان می دهند هنگامی که یک گاو عفونی دوشیده می شود، 6 تا 8 گاو بعدی که با همان خرچنگی دوشیده می شوند نیز در معرض ابتلا به بیماری بوده و خاصا دو گاو اول احتمال بیشتری برای ابتلا دارند.

دانشمندان انگلیسی نتایج قابل توجهی را با محصول 0.5 درصد پراستیک اسید (250 قسمت در میلیون) یا PAA به دست آوردند.

محققان از لاینرهای استفاده شده برای دوشش 30 گاو با سواپ نمونه برداری کردند. سپس به داخل لاینرهای خرچنگی مواد ضد عفونی اسپری کرده و بعد از 10 ثانیه اجازه آبشویی دادند و آنگاه مجددا از لاینرها نمونه برداری شد. میزان کاهش در کلونی باکتریایی 99.1 درصد بود، استافیلوکوکوس ها 97.8 درصد و استرپتوکوکوس ها 99 درصد کاهش یافتند. به طور متوسط قبل از ضد عفونی 6 واحد کلونی و بعد از آن 1 واحد کلونی باکتریایی وچود داشت. این مطالعه در همایش سالیانه ورم پستان ارائه گردید.

 

عفونت سالمونلایی به روش های مختلفی در گله منتشر می شود.

عفونت سالمونلایی می تواند در تمام سنین و به شدت در گله شیوع پیدا کند. این عفونت می تواند سریع عمل کرده و مرگبار باشد و یا به صورت تحت بالینی و بدون هیچگونه علائم مشهودی از بیماری در گله وجود داشته باشد. روش های زیر برای کاهش این بیماری در گله پیشنهاد می شود:

- از آغوز و شیر ضایعاتی پاستوریزه شده برای تغذیه گوساله ها استفاده شود.

- تجهیزات مربوط به زایمان را به منظور پیشگیری از عفونت گوساله های تازه متولد شده، همواره تمیز و بهداشتی نگه داشته شود.

- جمعیت حیوانات جونده (موش)، گربه، پرندگان و مگش ها کنترل شوند و از محل ذخیره مواد خوراکی و جایگاه دامها دور نگه داشته شوند.

- مراجعه کنندگان به گاوداری را محدود نمائید و بر معیارهای زیست ایمنی برای هر کسی که وارد گاوداری می شود مانند دامپزشکان تاکید داشته باشید. به طور ایده آل دامپزشکان باید چکمه و لباس مخصوص گاوداری مورد نظر را داشته باشند.

- ظروف تغذیه گوساله ها و وسایل درمان خوراکی آنها را با کلرو هگزیدین تمیز و ضد عفونی نمائید. (85 گرم کلروهگزیدین در 3.7 لیتر آب).

- تریلرهای حمل کننده را به طور کامل ضدعفونی کنید (مخصوصا هنگام جابجایی گوساله ها).

 

گروه بندی مجدد گاوها، باعث کاهش ماده خشک مصرفی در روز بعد می شود.

ماده خشک مصرفی هنگام گروه بندی گاوها تا 0.1 کاهش می یابد. در یک مطالعه در دانشگاه بریتیش کلمبیا، 48 گاو خشک بعد از گروه بندی مجدد مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفتند. 8 جایگاه و در هر جایگاه 6 گاو که همگی 32 تا 48 روز تا زایمان داشتند قرار گرفتند. بعد از قرارگیری گاوها در جایگاه ها هفت روز به آنها اجازه داده شد تا با شرایط جدید مانوس شوند. در ضمن رفتارهایشان ثبت گردید. سپس سه راس گاو در هر جایگاه به جایگاه دیگر منتقل شدند و سه گاو باقی ماندند. در هشت روز بعد از جابجایی فعالیت همه گاوها ثبت گردید. ماده خشک مصرفی گاوهایی که به جایگاه های جدید منتقل شده بودند تا 9 درصد در روز بعد از گروه بندی مجدد در مقایسه با میزان پایه کاهش یافته بود. در گاوهایی که جابجا نشده بودند، هیچگونه تغییری در ماده خشک مصرفی مشاهده نشد. گاوهایی که جابجا شدند تا 3 ساعت بعد از اولین خوراک عصرانه، جای سایر گاوها را سر آخور می گرفتند، به طور متوسط این عمل 12 بار در مقایسه با 6 بار در روز قبل انجام شد.

در گاوهایی که به جای جدید منتقل شده بودند زمان دراز کشیدن به میزان کم، ولی معنی دار افزایش یافت و در گاوهایی که جابجا نشده بودند هیچگونه تغییری مشاهده نشد. ضمنا زمان نشخوار گاوهایی که جابجا نشده بودند از 496 تا 531 دقیقه در اولین روز کاهش یافته بود، ولی در روز دوم زمان نشخوارشان به طور معنی داری کاهش یافته بود، ولی در روز بعد به حالت عادی بازگشت.




ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)