پرسش از دامیزشک: گوساله های من با مصرف شیر بیشتر، دچار اسهال می شوند!
Loading...
زر فروکتوز
آمار بازدید از سایت

  • بازدید امروز: 11631
  • بازدید دیروز: 17969
  • بازدید کل: 26738161

اشتراک خبرنامه

با عضويت در خبرنامه، از آخرين اخبار، مقالات و پيشنهادات ويژه اعضاء مطلع شوید.


تعداد اعضاء: 787 نفر
خواندنی

تقلب های موجود در صنعت تولید سوسیس و کالباستقلب های موجود در صنعت تولید سوسیس و کالباس

فلسفه اولیه تولید فرآورده‌های گوشتی این بوده که از گوشت و ترکیباتی مثل آرد و شیرخشک و سویا و ... محصولی بوجود بیاید که علاوه بر تامین انرژی انجام فعالیت‌های روزمره، قیمت تمام شده کمتری نسبت به گوشت خالص داشته و در کنار همه اینها، طعم دلخواهی نیز دارا باشد



ادامه »


مقالات دام

پرسش از دامیزشک: گوساله های من با مصرف شیر بیشتر، دچار اسهال می شوند!

گوساله ها، با مصرف 2/5 تا 3 لیتر شیر دوبار در روز مشکلی ندارند ولی با مصرف شیر بیشتر، دچار اسهال می شوند و اگر فرصت داشته باشند، هنوز یکدیگر را مک می زنند مگر اینکه به مدت یک تا دو هفته بعد از شیر گیری در حدود 6 یا 7 هفتگی، جدا نگهداری شوند.

پرسش از دامیزشک: گوساله های من با مصرف شیر بیشتر، دچار اسهال می شوند!

پرسش از دامپزشک: گوساله های جرسی، با مصرف 2/5 تا 3 لیتر شیر دوبار در روز (کمی کمتر اگر تحت تنش باشند و کمی بیشتر اگر آرام باشند)، مشکلی نخواهند داشت ولی با مصرف شیر بیشتر، دچار اسهال می شوند و اگر فرصت داشته باشند، هنوز یکدیگر را مک می زنند مگر اینکه به مدت یک تا دو هفته بعد از شیر گیری در حدود 6 یا 7 هفتگی، جدا نگهداری شوند. من تمام شیر موجود در سطل ها را مورد تغذیه قرار می دهم و گوساله ها به آب جیره آغازین و علوفه‌ دسترسی آزاد دارند. آیا گوساله های جرسی خیلی متفاوت هستند یا من کاری اشتباه انجام می دهم؟

پاسخ دامپزشک: مکیدن ضربدری، مکیدن غیر تغذیه ای است که روی گوساله دیگر انجام می شود. با نوشیدن شیر یا جایگزین شیر تحریک می شود و معمولا طی 10 تا 15 دقیقه بعد از خوراک دهی در گوساله های شیرگیری نشده شروع می شود. مکیدن ضربدری به خصوص در گوساله های قبل از شیرگیری و شیرگیری شده ای که به صورت دوتایی یا گروهی نگهداری می شوند، رایج است ولی در گوساله هایی که بطور انفرادی نگهداری می شوند، اگر گوساله دیگر قابل دسترسی باشد نیز وجود دارد. مکیدن معمولا روی ناف، ناحیه پستان، اسکروتوم، زیر گلو، گوشها یا دهان انجام می شود و دو قسمت آخر، قسمتهای هدف رایج تر بین گوساله هایی است که در جایگاه انفرادی نگهداری می شوند.

مشکلاتی که به دلیل مکیدن ضربدی سریع بروز می باید، از دست دادن موها و التهاب قسمت مکیده شده است. مشکلات آتی در تلیسه های جایگزین شامل آسیب به پستان، ورم پستان، تولید شیر کمتر و تداوم مشکل مکیدن در گروه تلیسه ها و گاوهای بالغ می باشد.

استفاده از جایگاه های دوتایی و گروهی برای گوساله های شیرگیری نشده رایج شده است. بنابراین، عوامل پیشگیری از مکیدن ضربدری که می تواند قبل و بعد از شیرگیری به کار رود را بشناسید. مطالعات متعددی بیان کرده اند که مکیدن ضربدری در گوساله های شیرگیری نشده، وقتی مدت مصرف شیر یا جایگزین شیر، بیشتر شود، کاهش می یابد. بسته به اینکه گوساله ها چگونه تغذیه می شوند با به حداقل رساندن اندازه گروه، بالا بردن حجم شیرتغذیه شده (از طریق سهم کل روزانه بالاتر، افزایش دفعات تغذیه یا افزایش حجم هر وعده) یا کاستن از سرعت جریان شیر طی خوراک دهی می توان این مشکل را کاهش داد. همچنین می توان از سرپستانک به جای سطل برای تغذیه شیر استفاده کرد یا از سرپستانک های با جریان آهسته استفاده نمود.

جدا کردن گوساله ها به مدت 10 دقیقه بعد از کامل شدن نوشیدن شیر، بستن موقتی به جایگاه تغذیه بعد از خوردن شیر و فراهم کردن دسترسی به سرپستانک های مصنوعی می تواند جا بجایی ها طی تغذیه را به حداقل رسانده و مکیدن یکدیگر را کاهش دهد.

برای گوساله های شیرگیری نشده و شیر گیری شده، همیشه به دنبال فرصتی جهت بهبود مواد مغذی، کیفیت تغذیه ای خوراک و دسترسی به خوراک باشید زیرا به کاهش برخی از مکیدن های ضربدری بعد از شیر گیری کمک می کند.

در ارتباط با نگرانی شما مبنی بر اینکه گوساله ها وقتی شیر بیشتری تغذیه می کنند، دچار اسهال می شوند، باید خاطر نشان کنیم که گوساله هایی که حجم شیر بیشتری می نوشند، سریع تر نیز می نوشند. وقتی مقدار شیر را افزایش می دهید (به خصوص برای این مواقع از سال اهمیت دارد)، بطور تدریجی و گام به گام، حجم را افزایش دهید و یا وعده دیگری برای جلوگیری ار مکش ضربدری به دلیل گرسنگی، اضافه کنید. استفاده از سامانه خوراک دهی سرپستانک با جریان آهسته را به جای سطل در نظر بگیرید تا گوساله ها آهسته تر شیر مصرف کنند. برای به حداقل رساندن اسهال، کل مواد جامد شیر را طی خوراک دهی، بین وعده ها و از روزی به روز دیگر، ثابت نگه دارید.



ارسال نظر

* لطفا فقط مرتبط با مطلب فوق نظر بدهید. در غیر این صورت ممکن است نظرتان منتشر نشود.

* آدرس ایمیل شما توسط دیگران قابل مشاهده نخواهد بود.


(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)